dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeAlgemeenLichtjesavond in Doesburg

Lichtjesavond in Doesburg

Lichtjesavond in Doesburg

DOESBURG – Op maandag 1 november branden er lichtjes op de Algemene begraafplaats én op de Rooms Katholieke begraafplaats in Doesburg. Zoals op tal van begraafplaatsen in het land komen nabestaanden bij elkaar om stil te staan bij mensen die hen ontvallen zijn, in het voorbije jaar of al langer geleden.
Deze Lichtjesavond begint om 19.00 uur met een samenzijn in de Martinikerk. In een herdenkingsbijeenkomst worden teksten voorgedragen en liedjes tegen gehore gebracht. Ook worden de namen genoemd van mensen die ontvallen zijn en wordt voor hen een kaars aangestoken. Aansluitend gaan de aanwezigen op weg naar de begraafplaatsen, waar zij rond 20.00 uur aankomen. Ieder krijgt de gelegenheid een kaars te zetten bij het graf van hun dierbare. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en is er koffie in het uitvaartcentrum van Patrimonium, tegenover de algemene begraafplaats. Toegang en deelname is gratis
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Uitvaartverzorging Patrimonium, de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg en de Rooms Katholieke kerk, in samenwerking met de Gestichten Doesburg. De herdenkingsbijeenkomst en lichtjesavond is voor iedereen bedoeld, ongeacht de levensovertuiging.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0216015_Midwinterhoorn2.JPG

Heerlijke wandeling met midwinterhoorn

DOESBURG - Zondag was er weer een midwinterhoornwandeling in Doesburg. Deelnemers vertrokken vanaf de Harmonie voor 7 of 10 kilometer wandelen, waarbij ze werden begeleid door de klanken van de midwinterhoorn. Onderweg waren er diverse rustpunten,op sommige plekken kon van een kop koffie of thee met een heerlijk cakeje worden

0216018_Midwinterhoorngroep.jpg

Midwinterhoorns mogen weer blazen

DOESBURG - Volgens traditie mag de midwinterhoorn weer klinken vanaf de vrijdag voor de Adventsperiode, na zonsondergang. De leden van midwinterhoorngroep Doesburg kwamen daarom deze dag even bij elkaar om samen de hoorn weer te laten klinken. Ze zijn de stad in gegaan en hebben geblazen in het winkelcentrum. Een

0215985_Bestuur_met_jubilarissen.jpg

Definitief einde voor Thomassen Mannenkoor

RHEDEN - Vrijdag 26 november was het definitieve einde van het Thomassen Mannenkoor bij restaurant de Deel in Rheden. Voordat het bestuur ontbonden werd, haalde voorzitter Louis Schennink enkele herinneringen op uit het rijke verleden van het koor.

Nieuwe editie Ambt & Heerlijkheid

RHEDEN / ROZENDAAL - Het decembernummer van Ambt & Heerlijkheid ligt in de winkels. Het kwartaalblad van de Oudheidkundige Kring van Rheden/Rozendaal heeft dit keer een zeer gevarieerde inhoud, waarbij bijna alle Rhedense dorpen aan bod komen. Er zijn artikelen over de Thorbecke-graven bij de Petruskerk in Spankeren, over de