dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeAlgemeenLezing bij Filosofische Kring Rozendaal

Lezing bij Filosofische Kring Rozendaal

Lezing bij Filosofische Kring Rozendaal

ROZENDAAL – Dr. Lotje Siffels van de Radboud Universiteit Nijmegen spreekt maandag 1 november bij de Filosofische Kring Rozendaal. Haar lezing is getiteld ‘Innovatie als het grootste goed: wat de Coronamelder laat zien over onze maatschappelijke morele discussie’.
Het is geruststellend om te geloven in vanzelfsprekende vooruitgang. De prominente plek die innovatie in onze samenleving inneemt gaat echter wel ten koste van andere waarden. Denk aan het gebruik van corona-apps om de verspreiding van Covid-19 onder controle te houden. Bij de ontwikkeling van deze contact-tracing apps is een brede maatschappelijke discussie gevoerd die vooral leek te gaan over een afweging tussen gezondheid en privacy. Zeer aanwezige factor in deze discussie was ons geloof in technologische innovatie en vooruitgang. Deze innovatiedrang zorgde dat we andere waarden, zoals democratische waarden en zorg voor elkaar, uit het oog verloren. “In deze lezing wil ik aandacht besteden aan de kansen en de risico’s die deze verschuiving met zich meebrengt door goed te kijken naar onze maatschappelijke discussie over de Coronamelder en hoe we deze discussie beter zouden kunnen voeren”, aldus Dr. Siffels.
De lezing bij de Filosofische Kring begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de Serre van Rozendaal. Aanmelden kan via hein@philocon.com.

.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215565_Depressie.jpg

Online ouderavond over stress, angst en somberheid

REGIO - Incluzio en Pro Persona Connect verzorgen dinsdag 7 december een online ouderavond over stress, angst en somberheid bij jongeren. Er wordt ingegaan op wat deze klachten inhouden, hoe deze te herkennen zijn bij jongeren en hoe ouders kunnen doen om de klachten bij hun kind te verminderen en

0215573_Marco_Hubers_Sc_Doesburg.jpg

Marco Hubers steunt Sportclub Doesburg

DOESBURG - Marco Hubers van Hubers Bouw & Dienstverlening uit Westervoort heeft onlangs de sponsorovereenkomst met Sportclub Doesburg voor 3 jaar. Marco is niet alleen sponsor, maar ook regelmatig aanwezig als toeschouwer bij het eerst elftal. Daarnaast fluit hij regelmatig op zondagmorgen een wedstrijd bij de seniorenteams.

0215713_Bronckhorst_logo.jpg

De ontwerp-Omgevingsvisie van Bronckhorst ter inzage

GEM. BRONCKHORST - De afgelopen maanden werkte de gemeente Bronckhorst samen met onder andere inwoners, ondernemers en (belangen)organisaties aan de Omgevingsvisie. Deze visie gaat over hoe er op de lange termijn wordt omgegaan met de grote opgaven sterke dorpen & leefbaar platteland, landschappelijke kwaliteit, energie & klimaat, economie & landbouw

0216414_duurzaamheid.jpg

Geld besparen op je energierekening

LOENEN - Huurders van Veluwonen kunnen op woensdag 8 december tussen 19.30 21.00 uur aansluiten bij een gratis online bijeenkomst over geld besparen op de energierekening. LoenenEnergie geeft tips en trucs over hoe dat moet. Monique Harmsen van Loenen Energie vertelt: "De bijeenkomst is speciaal voor huurders. Je krijgt informatie

Twee doden bij ongeval N348

BRUMMEN - Een man van 86 en een vrouw van 83 jaar uit Brummen zijn dinsdag 30 november omgekomen bij een verkeersongeval op de rotonde in de N348 bij Brummen. Zij reden rond 12.30 uur in een personenbusje de rotonde op en kwamen daarbij in botsing met een vrachtwagen. De