woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
Home112Leuvenheimers beschermen woning tegen crashende auto's

Leuvenheimers beschermen woning tegen crashende auto’s

LEUVENHEIM – Op 1 augustus kregen Hetty en Daan Baarslag uit Leuvenheim de schrik van hun leven. Midden in de nacht vloog een auto de Arnhemsestraat af en schoot dwars over de akker hun zijgevel in, met een enorme ravage tot gevolg. Het was niet voor het eerst dat een auto door de snelheidsremmende maatregelen van de weg raakte en de woning ramde. En begin deze week was het weer raak, hoewel het huis dit keer gespaard bleef.
De provincie had sowieso al plannen om na volgend jaar zomer te gaan werken aan de Arnhemsestraat en dan worden hopelijk maatregelen genomen om automobilisten eerder hun snelheid aan te passen. Tot die tijd heeft een buurman van de familie Baarslag maatregelen genomen en in het naastgelegen weiland balen kuilvoer geplaatst. Deze moeten in ieder geval voorlopig voorkomen dat een uit de bocht gevlogen auto de woning raakt.

Foto: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215970_Foi_Foi.jpg

Foi, Foi: Wat un schrik

Vrogger speulen d’r heel wat af in de plaatselijke kroegen. D’r was gien televisie of ander vertier. As de luu wat gezelligheid zochten, gingen ze noa de kroeg en dan gebeuren d’r heel wat. Soms mooi, soms lilluk. Pas elejen heuren ik ok nog weer zo’n verhaal dat zich hef

0215159_jassen.jpg

Nieuwe winterjassen voor SC Doesburg

DOESBURG - De Club van 100 heeft alle trainers en leiders van alle jeugd- en seniorenteams van Sportclub Doesburg voorzien van mooie winterjassen. "We zijn maar al te trots op alle trainers en leiders van onze jeugd- en seniorenteams. Al deze vrijwilligers staan een aantal keren per week in weer

0215034_Bestuur_Zonnebloem.jpg

Nieuwe voorzitter en jubilarissen bij Zonnebloem

RHEDEN / DE STEEG - Drie vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Rheden - De Steeg zijn in het zonnetje gezet omdat zij al 10 jaar vrijwilliger zijn. Dia Peelen, Mientje Peelen en Willie Kerkhof kregen alle drie een oorkonde en een insigne voor hun inzet binnen de afdeling. De voorzitter

0215763_Erelid_BMK.jpg

Gerard Gerritsen benoemd tot erelid Brummens Mannenkoor

BRUMMEN - Gerard Gerritsen is benoemd tot erelid van het Brummens Mannenkoor. Gerard is al 38 jaar lid van de vereniging en maakte in die tijd langdurig deel uit van het Bestuur en de Muziekcommissie. Hierin, maar ook daarna, had Gerard een belangrijke stem bij de besluitvorming binnen de vereniging.

0215193_Gedichten_voor_iedereenWoordenwaadplaats.jpg

Doesburgse gedichten in Buurtacademie-boom

DOESBURG - In de Buurtacademie in Doesburg is nog tot en met 5 december een boom te zien met daarin gedichten die mede zijn gemaakt door inwoners. Deze gedichten zijn gemaakt tijdens de IJsselbiënnale. Elke zaterdagmiddag was de Doesburgse dichter Marion Steur met de woordenwaadplaats te vinden aan het einde

0215431_Poster_vluchtelingenbeleid.JPG

Aandacht voor vluchtelingenproblematiek

DOESBURG - De vluchtelingenproblematiek in Europa is al jaren een belangrijk onderwerp. Om hier nog eens aandacht voor te vragen, heeft de Protestantse Gemeente Angerlo-Doesburg (PGAD) twee grote spandoeken opgehangen aan de Martinikerk, met hierop 9000 namen van vluchtelingen. Het aantal dat Nederland had toegezegd te zullen opnemen. Hiervan zijn