Innovatiesubsidie voor sociale ideeën

0212598_euros__geld__munten.jpg
.

GEM. BRUMMEN – Inwoners van de gemeente Brummen kunnen met vernieuwende ideeën voor het sociaal domein aankloppen bij het gemeentebestuur. Er is nog een budget van 11.000 euro beschikbaar voor de uitvoering van innovatieve plannen.

Inwoners, stichtingen en organisaties hebben vaak vernieuwende ideeën over hoe zij mensen die dat nodig hebben kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld met een initiatief dat zorg en ondersteuning aan inwoners van de gemeente beter en eenvoudiger kan maken of slimmer organiseert.
Om ervoor te zorgen dat zij dergelijke vernieuwende ideeën kunnen omzetten in daden, geeft de gemeente subsidie. De gemeenteraad heeft 25.000 euro beschikbaar gesteld. De innovatiesubsidie is een financieel steuntje in de rug voor het ontwikkelen van nieuwe voorzieningen. Ze hebben als doel de inwoners(groepen) die het nodig hebben, te ondersteunen en zorgen ervoor dat problemen voorkomen worden. Het kan dan gaan om maatschappelijke ondersteuning, participatie of jeugdhulp. De regeling eindigt 31 december dit jaar.

Er is een aantal voorwaarden aan de subsidie verbonden. Het idee moet worden uitgevoerd in de gemeente Brummen en is ook gericht op inwoners(groepen) van de gemeente. Het initiatief wordt niet uitgevoerd voordat de aanvraag is ontvangen en beoordeeld. Indien al eerder door de gemeente subsidie is verstrekt voor een vergelijkbaar doel of activiteit wordt er geen subsidie gegeven. Het moet dus echt gaan om een vernieuwend initiatief.
Alle spelregels zijn te vinden op www.brummen.nl onder de noemer ‘Innovatiesubsidie sociaal domein 2021’. Hier is ook een aanvraagformulier te vinden. Meer informatie is verkrijgbaar via innovatiesubsidie@brummen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.