woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeOpinieIk vind: Met onwillige honden

Ik vind: Met onwillige honden

Ik vind: Met onwillige honden

De Rhedense gemeenteraad heeft gekozen voor een nieuw plan (scenario D) waarin de Posbank niet wordt afgesloten, waar de parkeerplaatsen op de Posbank bereikbaar blijven, maar waar een compleet rondje niet meer het hele jaar door mogelijk is. Van april tot en met oktober wordt de weg op de Posbank op drie punten afgesloten.
De reden voor het afwijzen van totale afsluiting lag in de gebrekkige onderbouwing van scenario C (‘het afsluitplan’), de snelheid waarmee het participatieproces er is doorgejast en de onomkeerbaarheid van totale afsluiting. De raad heeft gewoon tijd en ruimte nodig voor een gedegen onderzoek, nulmetingen, een pilot en evaluatie achteraf.
Scenario D viel niet goed bij de Coalitie Veluwezoom. Voorafgaand aan de raadsvergadering werden raadsleden agressief bejegend en geïntimideerd door leden van deze club. In plaats van een krachtige veroordeling door het college van B&W voor dit gedrag probeerde wethouder Haverkamp dit te bagatelliseren. Ook burgemeester Van Eert deed of zijn neus bloedde. Een verwerpelijke houding van deze gezagsdragers.
Haverkamp was het zacht uitgedrukt niet eens met amendement D. Hij probeerde op alle mogelijke manieren het voorstel onderuit te halen. In de dagen daarna deed hij dat in de media nog eens op volle kracht over.
Scenario D dient onverkort, zonder vooringenomenheid en vanuit een positieve houding, te worden uitgewerkt. Haverkamp zegt wel dat hij scenario D verder uitwerkt, maar daar is hij, gezien zijn opstelling, totaal ongeschikt voor. Je kunt op je vingers narekenen wat dit gaat opleveren. Immers, met onwillige honden is het kwaad hazen vangen.
Haverkamp zou de eer aan zichzelf moeten houden en aftreden. Maar dat is ie niet van plan. Dat belooft weinig goeds voor scenario D. Ik houd mijn hart vast.
Rhedense raadsleden, pas op, blijf scherp, laat je niet in de luren leggen!

Theo Kooijmans,
Velp

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215338_Vrachtwagens.jpg

Eerbeek-Loenen wil overlast pendelverkeer aanpakken

EERBEEK - De Industriekern Eerbeek Loenen wil de overlast van pendelverkeer van en naar industrie in Eerbeek op korte termijn aanpassen. Inwoners ervaren vooral overlast door het rijgedrag, het geluid dat de pendels veroorzaken en de tijdstippen waarop de pendels rijden.

0215880_Bernadette_Hakken_Libelle.jpg

Het Peukenmeisje Bernadette won Libelle Ster

ELLECOM - Ze begon in 2018 met een jaar lang peuken rapen. Inmiddels is Bernadette Hakken uit Ellecom al ruim drie jaar hard aan het knokken tegen plastic vervuiling. Haar inzet voor het milieu leverde haar onlangs de tweede plaats op in de Libelle Ster Verkiezing, waarmee sterke vrouwen in

Jeugdtekeningen bij Tuin van Sjef

VELP - Zondag 28 november is de bezoekersruimte van de Tuin van Sjef in Velp geopend. Hier zijn de prachtige kunst en jeugdtekeningen van Sjef van der Molen te bekijken. Er dient een afspraak gemaakt te worden. Dit kan via tel.06-28937906.

0215034_Bestuur_Zonnebloem.jpg

Nieuwe voorzitter en jubilarissen bij Zonnebloem

RHEDEN / DE STEEG - Drie vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Rheden - De Steeg zijn in het zonnetje gezet omdat zij al 10 jaar vrijwilliger zijn. Dia Peelen, Mientje Peelen en Willie Kerkhof kregen alle drie een oorkonde en een insigne voor hun inzet binnen de afdeling. De voorzitter

Nieuwe weg bij papierfabriek Eerbeek langs ‘t Haagje

EERBEEK - De provincie Gelderland wil een nieuwe weg aanleggen langs 't Haagje, bij papierfabriek Folding Boxboard Eerbeek, voormalig Mayr-Melnhof. Momenteel rijden veel vrachtwagens naar de fabriek over een weg die daar eigenlijk niet op is ingesteld. Dit zorgt voor onveilige verkeerssituaties en hinder voor omwonenden. "Met de nieuwe

Leger des Heils collecteert

REGIO - In de week van 29 november tot en met 4 december gaan de collectanten van het Leger des Heils de straat weer op voor de landelijke collecte. De opbrengst van de collecte is bestemd voor het buurtwerk van de organisatie. Verspreid over Nederland heeft het Leger ruim honderd