woensdag 01 december 2021 | WEEK 48 |
HomeDoesburg-RegiobodeIk vind: Beheer Lage Linie

Ik vind: Beheer Lage Linie

Ik vind: Beheer Lage Linie

Dit schrijven is niet de eerste keer dat er aandacht wordt gevraagd betreffende het beheer van de Lage Linie te Doesburg. Een deel van de Lage Linie, tussen de Barend Ubbinkweg en Halve Maanweg is, voor zover mij bekend, qua beheer overgedragen aan de gemeente Doesburg met als doel dit deel beter toegankelijk te maken voor de Doesburger en de toerist te overtuigen van de bijzondere cultuurhistorische vesting, waarbij natuurlijk het natuurbeschermingsdoel niet zou worden vergeten.
Het zal ongetwijfeld de intentie van Staatsbosbeheer en de gemeente Doesburg zijn geweest om het beheer op de juiste wijze uit te voeren. Ik mag toch aannemen dat de talrijke vergaderuren voorafgaand aan de beheersoverdracht door Staatsbosbeheer en de gemeente Doesburg met een goed doordacht plan zouden zijn gekomen. Echter qua uitvoering blijkt dit niet het geval, juist het tegenover gestelde is een feit. In de praktijk blijkt dat beide partijen de eerste prijs hebben verdient in wanbeheer. Er is een woord dat de juiste weergaven is van dit beheer namelijk: schande!
De uitvoering van en controle op is nalatig en laat zien dat passie, inzicht en beheerskennis geheel ontbreekt. Het is dan ook in en in triest dat de eigenaar Staatsbosbeheer niet in staat is het vertrouwen dat hun gegeven is het beheer uit te voeren of laten uitvoeren zoals een goed beheerder betaamt.
Zowel Staatsbosbeheer als de gemeente Doesburg zou zich diep moeten schamen hoe zij in staat zijn de unieke vesting te onthouden
van het gewenste beheer. Wanneer krijgt deze parel de aandacht en beheer die het verdient? Alle uitgebrachte geldverslindende rapporten kunnen de prullenbak in. De tijd dat de handen uit de mouwen worden gestoken is aangebroken.

Frits van Wijngeeren
Bronckhorst

spot_img
Verder lezen

Meer deze week

Jeugdtekeningen bij Tuin van Sjef

VELP - Zondag 28 november is de bezoekersruimte van de Tuin van Sjef in Velp geopend. Hier zijn de prachtige kunst en jeugdtekeningen van Sjef van der Molen te bekijken. Er dient een afspraak gemaakt te worden. Dit kan via tel.06-28937906.

0215406_Reuversweerd_2020_Foto_FC_Meijer.jpg

Gebouwen in de regio kleuren oranje

BRUMMEN -Gemeenten rondom de IJssel kleuren van 25 november tot en met 10 december oranje in het kader van ‘Orange the World’, de wereldwijde campagne van de Verenigde Naties om geweld tegen vrouwen te stoppen. Ook Landgoed Reuversweerd in Brummen wordt in die periode in het oranje uitgelicht.

0215555_repaircafe.jpg

Repair Café in Rheden

RHEDEN - Zaterdag 4 december van 9.30 tot 12.00 uur is het Repair Café in het Dorpshuis in Rheden weer geopend. De vrijwilligers gaan aan de slag met alles wat er te repareren valt, zoals elektrische apparaten en kleding, maar dit keer kan ook hulp worden geboden bij sinterklaasgedichten.

0215573_Marco_Hubers_Sc_Doesburg.jpg

Marco Hubers steunt Sportclub Doesburg

DOESBURG - Marco Hubers van Hubers Bouw & Dienstverlening uit Westervoort heeft onlangs de sponsorovereenkomst met Sportclub Doesburg voor 3 jaar. Marco is niet alleen sponsor, maar ook regelmatig aanwezig als toeschouwer bij het eerst elftal. Daarnaast fluit hij regelmatig op zondagmorgen een wedstrijd bij de seniorenteams.

0215842_schrijven__pen_op_papier.jpg

Write for Rights in Doesburg

DOESBURG / ANGERLO - Jaarlijks wordt rond 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, de actie Write for Rights gehouden door Amnesty International. Overal ter wereld worden brieven geschreven voor mensen die onterecht vastzitten of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. In

Leger des Heils collecteert

REGIO - In de week van 29 november tot en met 4 december gaan de collectanten van het Leger des Heils de straat weer op voor de landelijke collecte. De opbrengst van de collecte is bestemd voor het buurtwerk van de organisatie. Verspreid over Nederland heeft het Leger ruim honderd