dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeAlgemeenDiploma's voor nieuwe imkers

Diploma’s voor nieuwe imkers

BRUMMEN / EERBEEK – Vijftien cursisten zijn geslaagd voor de Basiscursus Bijenhouden, die zij dit jaar hebben gevolgd bij de imkersverenigingen in Brummen en Eerbeek. De meeste cursisten hebben al een of meerdere bijenvolken om zelf actief met deze hobby aan de slag te kunnen gaan. De bijen zijn nu in winterrust, maar met het milde weer komen ze zelfs nu nog overdag naar buiten om de laatste beetjes stuifmeel binnen te halen. De nieuwe imkers kunnen haast niet wachten tot het voorjaar komt om dan met spanning te gaan kijken of de volken de winter overleefd hebben.
De cursus bestond uit praktijklessen en zeven theorie-avonden. Docent Wouter Schouwstra volgde met zijn lessen de cursusopzet zoals door de Nederlandse Bijenhouders Vereniging is aanbevolen. Ondanks de beperkingen vanwege de maatregelen rond Covid-19 is het toch gelukt het cursusprogramma uit te voeren. De cursus is afgesloten met een feestelijke uitreiking van de diploma’s in het Tjark Riks centrum in Eerbeek. Alle vijftien gediplomeerden kregen uiteraard hun diploma en namens de twee verenigingen een prachtig geïllustreerd boek, getiteld Handboek voor Bijenfans.
Voor de nieuwe cursus, die in 2022 wordt gegeven, is de inschrijving gestart.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215697_oliebollen.jpg

Oliebollenactie muziekvereniging

HUMMELO - Muziekvereniging Hummelo en Keppel houdt op zaterdag 11 december de jaarlijkse oliebollenactie. Ook dit jaar worden de oliebollen weer gebakken door de Hummelose ambachtelijke bakker.

0215819_Expo_Kunstlab.jpg

December-exposities in Kunstlab Doesburg

DOESBURG - In december is het werk van twee edelsmeden te zien in de opkamer van het Kunstlab in Doesburg. Tiny van Zeijl laat zich vooral inspireren door een vorm. Van daaruit werkt ze met zilver en edelstenen en zoekt zij hoe beide elkaar kunnen versterken. Voor een perfect resultaat

0215594_SIR_NO_SIR.jpg

Sir No Sir bij Vroolijke Frans

BRUMMEN - Zondag 5 december treedt het duo Sir Nu Sir op in het café van De Vroolijke Frans in Brummen (Broek). Het duo bestaat uit singersongwriters Tessa Nikopoulos en Toon Raaf. Zij brengen hun politieke en persoonlijke teksten, met dynamische meerstemmigheid als kern van de sound. Sommige nummers doen

0216356_Bibliotheek.jpg

Cultuurbedrijf RIQQ en Bibliotheek Veluwezoom zetten eerste stap naar fusie

REGIO - Cultuurbedrijf RIQQ en Bibliotheek Veluwezoom willen hun krachten bundelen en daarmee de kwaliteit en impact van kunst en cultuur in de regio versterken. Daarom gaan de culturele organisaties het komend jaar nauwer met elkaar samenwerken en willen zij op termijn fuseren.