donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeAlgemeenWederopbouw van Arnhem

Wederopbouw van Arnhem

Wederopbouw van Arnhem

ROZENDAAL – Stedenbouwkundige Wim Lavooij verzorgt woensdag 29 september een lezing in de Serre van Rozendaal. Hij vertelt vanaf 10.00 uur over de enorme schade die Arnhem in de Tweede Wereldoorlog heeft opgelopen en hoe de stad er, na zo’n 30 jaar bouwen, weer bovenop kwam.
Arnhem was een van de zwaarst getroffen gemeenten in Nederland. Glasschade niet meegerekend, zijn er slechts 150 huizen onbeschadigd de oorlog doorgekomen, schrijft burgemeester Matser in Het Stadsplan – het boekje over het wederopbouwplan. Het verwoeste stadshart moest worden hersteld, maar ook nieuwe wijken bijgebouwd, omdat de bevolking groeide als nooit tevoren. Er was een verlangen naar het vertrouwde, zoals het was, met daartegenover een streven naar het moderne, de vooruitgang en ruimte voor de auto.
Belangstellenden die deze lezing willen bijwonen, kunnen zich aanmelden via serrevanrozendaal@gmail.com.

spot_img
Verder lezen

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit