donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeAlgemeenVrijwilligers nodig voor onderhoud wandelpaden Drempt, Hummelo en Keppel

Vrijwilligers nodig voor onderhoud wandelpaden Drempt, Hummelo en Keppel

HUMMELO EN KEPPEL – Stichting Wandelpaden Drempt, Hummelo en Keppel is dringend op zoek naar versterking. Er zijn mensen nodig die de wandelpaden willen inspecteren en zo nodig onderhoud willen verrichten.

Zestien jaar geleden, op de datum dat de gemeente Hummelo en Keppel opging in de huidige gemeente Bronckhorst, is op initiatief van een aantal gemeenteraadsleden de Stichting Wandelpaden Drempt, Hummelo en Keppel opgericht. De wandelpaden er slecht bij en de bewijzering was onvoldoende. Een twintigtal vrijwilligers is met een startsubsidie aan de slag gegaan om de wandelpaden in de voormalige gemeente weer op de kaart te krijgen.
Dat is goed gelukt. Met behulp van informatieborden en folders is een breder publiek bereikt en de paden worden veelvuldig gebruikt. De vrijwilligers van het eerste uur doen nog steeds hun best de paden in goede conditie te houden en deze daar waar nodig ieder jaar weer op peil te brengen.

Het aantal vrijwilligers is de afgelopen jaren echter gedaald tot een kleine, maar harde kern van zeven vrijwilligers. Het onderhoudswerk aan de paden dreigt hierdoor verloren te gaan. “We lopen nu de kans dat de paden afglijden naar de slechte staat van voor de oprichting van onze stichting”, meldt voorzitter Gerard van Heusden. “We zoeken daarom dringend versterking, waardoor het mogelijk is alle paden regelmatig te inventariseren op tekortkomingen.”
Nieuwe vrijwilligers krijgen een bestaand pad toegewezen en gaan daar een paar keer per jaar langs, al dan niet met snoeischaar. Zo kunnen zij aangeven waar knelpunten zijn voor wandelaars. Ze maken melding van bijvoorbeeld afgebroken paaltjes en gaten die gerepareerd moeten worden. Zaken als paaltjes weer zichtbaar maken doen zij zelf. “Zo kunnen vrijwilligers het nuttige met het aangename verenigen”, zegt Van Heusden. “Vrijwilligers kunnen op deze manier het nuttige met het aangename verenigen. Wandelen in de mooie natuur en bijdragen aan goede wandelpaden.”
Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Gerard van Heusden via gerard.van.heusden@planet.nl. De stichting wil in het najaar een bijeenkomst houden met alle vrijwilligers om de taken te verdelen.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit