Home / Cultuur / Vol programma Filmhuis Doesburg

Vol programma Filmhuis Doesburg

DOESBURG – Filmhuis Doesburg heeft een vol programma deze week. Wegens grote belangstelling zijn er extra voorstellingen van Frida, op dinsdag 14 september om 16.30 en 20.00 uur. Ook The Father wordt extra vertoond: op dinsdag 21 september om 16.30 en 20.00 uur en op woensdag 22 september om 16:30 uur. Daarnaast is vrijdag 17 en woensdag 22 september om 20.00 uur De Patrick te zien. de films worden vertoond in Het Arsenaal. Reserveren via www.filmhuis-doesburg.nl is verplicht.

Frida vertelt het levensverhaal van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. Na een busongeluk moet zij maandenlang revalideren en begint zij met schilderen. Ze wordt ontdekt door kunstenaar Diego Rivera, met wie ze trouwt. Het stel is al snel prominent aanwezig in Amerikaanse kunstkringen, maar na een turbulent verblijf in de Verenigde Staten keren ze in 1930 terug naar Mexico.
The Father is een alom geprezen film met Anthony Hopkins in de hoofdrol. Het is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. Wat de film bijzonder maakt, is dat de kijker door zijn ogen de dingen ervaart.

De Patrick speelt zich af op een Vlaamse nudistencamping. Patrick is een grote, vriendelijke man, die sociaal niet erg handig is en ondanks zijn 39 jaar nog bij zijn ouders op de camping woont. Het leven kabbelt voorbij, totdat ineens Patricks vader overlijdt, er op de camping geld wordt gestolen en Patrick ook nog eens zijn favoriete hamer kwijtraakt. Deze tragikomedie behandelt uiteenlopende thema’s als rouw, authenticiteit en ambitie, maar blijft bovenal boeien door de terloopse humor, stijlvaste regie en de perfect getroffen toon. Op den duur wordt Patricks zoektocht naar zijn hamer een zoektocht naar zichzelf, loslaten en blij zijn met wie je bent.

Lees ook

Nu ook cultuureducatie bij De Lans

BRUMMEN – Sinds langere tijd zorgt het cultuurpunt binnen de gemeente Brummen, ondergebracht bij de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.