donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
Home112Twaalf jaar cel voor doden Eerbeekse Marjolein

Twaalf jaar cel voor doden Eerbeekse Marjolein

EERBEEK – De rechtbank van Zutphen heeft een 30-jarige man uit Rheden veroordeeld voor het doden van zijn vriendin in haar woning in Eerbeek. Hij kreeg een gevangenisstraf van 12 jaar opgelegd.

De man bracht op 13 februari 2020 zijn vriendin Marjolein om het leven door haar keel/hals dicht te drukken en door ‘geweld toe te passen’ op haar romp en ribben. Dit vond plaats in haar woning aan de Bijenkorf in Eerbeek. Aangezien de man niet met een vooropgezet plan zijn vriendin doodde, werd hij vrijgesproken van moord. Wel vond de rechtbank het wettig en overtuigend bewezen dat er sprake was van doodslag.
De man en de vrouw kende elkaar slechts drie weken. De nabestaanden van het slachtoffer blijven zitten met vragen rondom haar dood, aangezien de man geen openheid van zaken heeft gegeven met betrekking tot haar dood.

De rechtbank legt de man een celstraf op van 12 jaar. Dit is gelijk aan de straf die de officier van justitie eiste. Ook legt de rechtbank aan de man een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel op. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de man – na beëindiging van zijn detentie – langdurig onder toezicht te stellen. Aan de ouders van het slachtoffer moet de man een bedrag van 17.500 euro per persoon aan affectieschade betalen. De rechtbank benadrukt dat deze vergoeding uit de aard daarvan een symbolisch karakter heeft, omdat zij geen volledige compensatie kan bieden voor het verdriet van de ouders. Daarnaast moet de man aan de moeder van het slachtoffer een bedrag van ruim 3.500 euro betalen voor onder andere begrafeniskosten.

(Archief)foto: Gerrit van der Pol

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit