dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeAlgemeenTijdelijke opvanglocatie voor vluchtelingen in Velp

Tijdelijke opvanglocatie voor vluchtelingen in Velp

VELP – De eigenaar van het pand aan de Arnhemsestraatweg 348 in Velp, waar nu arbeidsmigranten gehuisvest zijn, heeft plannen om dit pand te gebruiken voor opvang van vluchtelingen. Dit omdat de vraag naar opvanglocaties weer is toegenomen. Op uitnodiging van burgemeester Carol van Eert zijn de bewoners in de directe omgeving van het pand hierover dinsdagavond 21 september geïnformeerd.

In 2016 is het pand geschikt gemaakt voor de opvang van circa 200 asielzoekers. Omdat dit achteraf niet meer nodig bleek, zijn er toen in 2018 arbeidsmigranten gehuisvest. Nu er weer meer vraag is naar opvanglocaties, wil de eigenaar hier vluchtelingen huisvesten voor ongeveer 3 jaar. In principe gaat het om circa 130 vluchtelingen.
Op termijn heeft de eigenaar plannen om appartementen te realiseren op deze plek. Het initiatief van de eigenaar om hier vluchtelingen op te vangen, sluit aan bij de wens van de gemeente om het aantal arbeidsmigranten meer te spreiden over de verschillende dorpen. Daarnaast wil de gemeente haar maatschappelijke rol pakken door vluchtelingen op te vangen nu er weer extra vraag is.
“Voordat we met het COA in gesprek gaan, vind ik het belangrijk om eerst de directe omwonenden te informeren over de tijdelijk opvang van vluchtelingen. Zowel voor de buurtbewoners als voor de vluchtelingen is het belangrijk om hier op een prettige manier met elkaar samen te leven”, aldus burgemeester Carol van Eert.

spot_img
Verder lezen

Meer deze week

0215601_Concert_RFC.jpeg

Najaarsconcert Rhedens Fanfare Corps

RHEDEN - Het Rhedens Fanfare Corps gaf zondag 21 november haar najaarsconcert in de Dorpskerk in Rheden. Het optreden kreeg de toepasselijke titel 'Omdat het weer kon-cert'.

0215573_Marco_Hubers_Sc_Doesburg.jpg

Marco Hubers steunt Sportclub Doesburg

DOESBURG - Marco Hubers van Hubers Bouw & Dienstverlening uit Westervoort heeft onlangs de sponsorovereenkomst met Sportclub Doesburg voor 3 jaar. Marco is niet alleen sponsor, maar ook regelmatig aanwezig als toeschouwer bij het eerst elftal. Daarnaast fluit hij regelmatig op zondagmorgen een wedstrijd bij de seniorenteams.

0216318_ambulance__politie__brandweer.jpg

Illegaal afval verbrand

BRUMMEN - Politie en brandweer kwamen samen in actie op maandag 29 november. Tussen 22.18 en 22.36 uur werd afval verbrand aan de Mercuriusweg in Brummen. Het bleek te gaan om bedrijfsafval dat in tonnen werd verbrand. Er is proces-verbaal opgemaakt.

0215751_SP.jpg

SP Rheden doet niet mee met gemeenteraadsverkiezingen

RHEDEN - De SP doet in Rheden niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Dat besluit heeft de Rhedense afdeling 'met pijn in het hart' genomen tijdens de ledenvergadering op woensdag 24 november. Er zijn niet genoeg geschikte kandidaten gevonden voor de kieslijst.

Sintmuziek op carillon

DOESBURG - Zondag 5 december zal tussen 14.00 en 15.00 uur het carillon van de Martinitoren weer klinken. In het eerste deel van het programma klinken diverse stukken waarin bekende sinterklaasliederen zijn verwerkt, hoe kan het ook anders op deze datum? Ook komen alle bekende sinterklaasliedjes voorbij.