donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeBrummen-RegiobodeSportclub Brummen en RIWIS slaan handen ineen

Sportclub Brummen en RIWIS slaan handen ineen

BRUMMEN – Een groep cliënten van Riwis Zorg & Welzijn helpt sinds kort mee in de kantine van Sportclub Brummen, die daarmee een nieuwe dagbestedingslocatie is geworden. Op vrijdag 3 september ging de samenwerking officieel van start, in bijzijn van Cathy Sjerps, wethouder van Sport/Wmo van de gemeente Brummen en Riwis-bestuurder Joost Harkink.

Het initiatief voor deze samenwerking kwam van Sportclub Brummen-bestuurslid Maaike Jeronimus. “Onze vereniging wil sociaal en maatschappelijk betrokken zijn en om die reden hebben we een aantal projecten opgezet. Enkele jaren geleden zijn we begonnen met ‘Brummen Beweegt’, wat inhoudt dat er elke ochtend in de week activiteiten voor volwassenen zijn op ons sportcomplex. De samenwerking met Riwis betekent nu een uitbreiding van bezigheden.”
Wim Slinkman, vrijwilliger bij SC Brummen en cliënt bij Riwis, werd daar ook enthousiast over en bracht Maaike in contact met een van de begeleiders bij Riwis. “Ik heb me altijd welkom gevoeld bij Sportclub Brummen en denk dat dit voor meer mensen bij Riwis zo kan zijn”, aldus Wim.

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Wethouder Sjerps liet bij de aftrap weten dat de gemeente Brummen activiteiten zoals deze stimuleert en dat zij er dan ook bijzonder trots op is dat een samenwerking tussen de voetbalclub en Riwis tot stand is gekomen. Joost Harkink voegt daaraan toe: “Deze samenwerkingen zijn heel belangrijk. Het helpt om nieuwe verbindingen te maken in Brummen en dat is heel goed voor zowel de cliënten van Riwis als voor de vereniging. We werken met meerdere instanties samen voor wat betreft de invulling van een dagbesteding, maar deze overeenkomst met een voetbalvereniging is uniek.”

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit