donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeAlgemeenSluitende begroting voor gemeente Brummen

Sluitende begroting voor gemeente Brummen

BRUMMEN – Het college van de gemeente Brummen heeft een sluitende begroting opgesteld. Verantwoordelijk wethouder Ine van Burgsteden overhandigde het eerste exemplaar donderdag 16 september symbolisch aan de gemeenteraad. De lokale lasten stijgen met gemiddeld 2,8 procent. De algemene reserve wordt de komende jaren versterkt.

Naast een verbetering van de algemene reserve blijft er voldoende budget over voor verschillende grote opgaven waar de gemeente aan werkt. Zo is er in de begroting extra budget opgenomen voor het programma Klimaat en Duurzaamheid en voor Jeugdzorg. Ook blijft de gemeente bijdragen aan het programma Eerbeek Loenen 2030.
Wethouder Van Burgsteden: “We werken stapsgewijs en zorgvuldig aan verbetering van de financiële positie, waarbij we oog houden voor de urgente opgaven van deze tijd. Met een solide begroting kunnen we ons beter richten op de gevraagde opgave in Brummen en haar inwoners.”
Het college heeft ervoor gekozen om beperkt nieuwe ambities op te nemen. “We zitten aan het einde van een bestuursperiode, volgend jaar maart kiezen onze inwoners een nieuwe volksvertegenwoordiging. In zo’n situatie past het niet om allerlei nieuwe zaken in gang te zetten”, aldus wethouder Van Burgsteden: “We leggen met deze begroting juist een fundament waar een nieuw gemeentebestuur volgend jaar op kan voortbouwen.”

Het gemeentebestuur van Brummen is vorig jaar een traject gestart om de begroting robuuster te maken. Een belangrijke stap hierin vond voor de zomer plaats met de vaststelling van een financieel herstelplan. De provincie Gelderland heeft positief gereageerd op dit herstelplan. De begroting die nu is opgesteld door het college bouwt dan ook voort op dit herstelplan.
De raad bespreekt de door het college aangeboden begroting in het openbare forum van 7 oktober. In de openbare begrotingsvergadering op donderdag 28 oktober neemt de gemeenteraad een besluit. Op een speciale pagina op de gemeentelijke website is informatie te vinden over de conceptbegroting en de wijze waarop het politieke debat, inbreng van de samenleving en de besluitvorming gaat plaatsvinden.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit