donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
Home112Schietpartij in Velp blijkt confetti

Schietpartij in Velp blijkt confetti

VELP – De politie is zaterdagmiddag 25 september groots uitgerukt na een melding van een schietpartij op Den Heuvel in Velp. Het bleek echter te gaan om afgeschoten confettikanonnen.
Rond 14.50 belde een buurtbewoner de politie omdat er knallen waren gehoord. De ingeschakelde agenten kwamen met spoed, in kogelwerende vesten, op de melding af. Ter plaatse werden er twee mannen in de boeien geslagen. Een geparkeerde auto van de mannen werd direct doorzocht. Er werden geen vuurwapens aangetroffen. De mannen hoefden niet mee naar het politiebureau toen bleek dat het loos alarm was. De knallen waren afkomstig van confettikanonnen die werden afgeschoten.
De twee mannen die staande waren gehouden, waren samen met vrienden. Zij voerden met een vriendengroep diversen opdrachten uit. De mannen hadden een rally georganiseerd. Hierbij zou de vriendengroep in diversen groepjes door het land trekken om op verschillende plaatsen opdrachten te voltooien. Een van de opdrachten was in Velp, maar dit liep dus even anders dan gepland.
De betrokken mannen hadden de grote politie-inzet niet verwacht. Zij konden er wel om lachen.

Foto: Roland Heitink/ Persbureau Heitink

spot_img
Verder lezen

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit