donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeRegioRick Evers: Wit rood wit

Rick Evers: Wit rood wit

Ik heb het virus. Het is niet anders. Opgelopen tijdens Ajax tegen Cambuur Leeuwarden in de Amsterdam Arena. Het kon ook niet anders. Zoveel mensen, zoveel sfeer, zoveel doelpunten. Dan krijg je het Ajax-virus vanzelf te pakken.

Eigenlijk zijn wij helemaal geen grote voetbalfans. Mijn zoon en ik. Tuurlijk, ik kijk wel eens een wedstrijdje op tv, maar vaak vind ik negentig minuten veel te lang duren. Mijn zoon van vijftien ook. Waar zijn vrienden vroeger al snel onder Ajax-dekbedden sliepen en in roodwitte shirts naar school gingen, snapte hij niet zo goed waar die fascinatie voor dat spelletje toch vandaan kwam.

Toch zeiden we geen nee toen we twee tickets Ajax-Cambuur aangeboden kregen. Het waren namelijk niet zomaar kaartjes. Het waren skybox-kaartjes. Inclusief vip-parkeerplaats op het Arena-dek. Eten, drankjes, bitterballen, alles erop en eraan. ‘Al wordt het een ballenwedstrijd, je kunt in ieder geval je vrienden jaloers maken’, zei ik tegen mijn zoon. We parkeerden onze Kia tussen een Ferrari en een Aston Martin en liepen zo de skybox in.

De wedstrijd werd een ware beleving. Cambuur Leeuwarden is natuurlijk net geen Barcelona, maar de negen doelpunten maakten alles goed. Net als de fanatieke F-Side waar een paar honderd Ajacieden dik negentig minuten lang zongen, dansten, trommelden en met vlaggen zwaaiden. Mijn zoon keek zijn ogen uit. En heel eerlijk, ik ook. Mijn beeld van voetbalsupporters was namelijk niet altijd even positief.

Maar ik moet dat nu bijstellen. Eerlijk is eerlijk. Wat een sublieme sfeermakers aan de zuidzijde van het stadion. En ze kunnen nog goed zingen ook. “Neres, lalalalalala, lalalalalala, Neres, Neres.” Morgen laat ik het Ajax-logo op mijn borst tatoeëren, ik neem nog wat zanglessen en dan ga ik er de volgende keer mooi tussen zitten met mijn wit-rood-witte bloed.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit