donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeRegioRick Evers: Digitale walvissen

Rick Evers: Digitale walvissen

Je houdt een stuk tekst steeds verder van je ogen af, herstelt minder snel na een avondje doorzakken en je krijgt steeds meer kleine, onverklaarbare kwaaltjes. Vooralsnog waren dat de voornaamste tekenen van het ouder worden. Je lichaam gaat achteruit. Heel logisch allemaal. Maar dat was vroeger.

Inmiddels zijn er heel andere tekenen dat je ouder wordt. Neem de nieuwsberichten van afgelopen week. In El Salvador is de bitcoin als geldig betaalmiddel ingevoerd. Een twaalfjarig jongetje is schatrijk geworden door digitale plaatjes van walvissen te verkopen. En de veiling van de allereerste emoticons is begonnen. Deze 🙂 en deze 🙁 dus. Ze gaan miljoenen opleveren.

Als dit voor jou allemaal heel logisch is, ben je nog jong. Zelf val ik in een andere categorie. Natuurlijk weet ik heus wel wat bitcoins zijn, maar dat je er in El Salvador nu je BigMac mee kunt afrekenen gaat voor mij allemaal een beetje te snel. En voor het Chinese restaurant bij mij om de hoek waarschijnlijk ook. Daar kan ik pas sinds twee weken met een pinpas betalen. Vinden ze al heel vooruitstrevend.

Dan die walvissen. Heel eenvoudige pixeltekeningetjes. Opgebouwd uit allemaal blokjes en dan in verschillende kleuren. Sommige walvissen hebben een pijp in hun mond en andere een hoedje op. Als je er eentje koopt heb je dus een digitaal stukje ‘kunst’ in je bezit. Het zijn NTF’s en dat staat dan weer voor non-fungible token. Maar makkelijker om te onthouden is Niet Te Filmen. Want, wat een gekkigheid allemaal.

Ook het allereerste Twitterbericht is onlangs geveild. De tweet ‘just setting up my twttr’ van Jack Dorsey bracht 2,5 miljoen euro op. En zo lijken alle digitale items ineens goud waard te zijn. Ik ga snel eens op zoek naar mijn allereerste mailtje, mijn eerste Facebookbericht en mijn plaatjes die ik vroeger in Paint heb gemaakt. Wie maakt me los?

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit