donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeNieuwsQuirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN – Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats in Molveno, dat in de Italiaanse Dolomieten ligt.

Quirijn start als 22-jarige in de categorie U23 tegelijk met de elite-atleten. In totaal komen dertien Nederlandse atleten in actie in het skigebied in de Dolomieten op zowel de crosstriathlon als de crossduathlon. De crosstriathlon is een aparte discipline binnen de triathlon: 1.500 meter zwemmen in open water, 30 kilometer MTB-en over single tracks met flink veel hoogtemeters en als afsluiting 10 kilometer trailrunnen door het bergachtige terrein van Molveno. Een echte offroad wedstrijd, buiten de gebaande paden en avontuurlijker dan de wegtriathlon.
Quirijn combineert zijn topsport met de studie sportmarketing aan de Johan Cruyff Academy in Tilburg. Hij heeft zijn uitnodiging voor de nationale selectie deze zomer verdiend met een uitstekend resultaat bij de amateurs tijdens de internationale Xterra-offroad-triathlon in Zittau, Duitsland. Hij werd daar negende overall in een zware, technisch uitdagende en sterk bezette wedstrijd. Hij bevestigde zijn selectie onlangs tijdens de Xterra Netherlands op Ameland, waar hij vierde overall werd en de snelste Nederlandse amateur was. Quirijn kijkt vol vertrouwen uit naar de wedstrijd in Italië.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit