donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeBrummen-RegiobodeNu ook cultuureducatie bij De Lans

Nu ook cultuureducatie bij De Lans

BRUMMEN – Sinds langere tijd zorgt het cultuurpunt binnen de gemeente Brummen, ondergebracht bij de SWB, ervoor dat alle basisschoolkinderen in de gemeente in aanraking komen met cultuur. Vanaf dit schooljaar geldt dit voor echt alle kinderen, want ook Vrije School voor Speciaal Onderwijs De Lans is nu bij het programma betrokken.
Via het cultuurmenu komen kinderen op jonge leeftijd in aanraking met kunst in allerlei vormen. Zo kunnen ze leren om creatief te denken, over hun eigen muurtjes heen te kijken en flexibel om te gaan met de veranderende wereld. Dit kan zijn door middel van een bezoek aan een museum of theater of een les van een dansdocent op school. Maar ook een muziekdocent of theatermaker in de klas, of een kunstenaar die met de kinderen beeldend aan het werk gaat. De school betaalt een bedrag per kind per jaar en de gemeente vult dit aan met ongeveer eenzelfde bedrag. Dat is vastgelegd in gezamenlijke afspraken tussen de gemeente en de scholen.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit