Home / Cultuur / Nu of nooit met Het Nije Kwartet

Nu of nooit met Het Nije Kwartet

DOESBURG – Na de succesvolle serie Picknick Tuinconcerten van coronazomer 2020 organiseert het Nije Kwartet opnieuw enkele bijzondere concerten in eigen beheer. Met deze Nu of nooit-concerten wil het kwartet, een stuk later dan gebruikelijk, het nieuwe jaar hoopvol inluiden. In de unieke en bijzondere ambiance van Gasthuiskerk Doesburg brengt Het Nije Kwartet daarom op vrijdag 10 september om 20.00 uur een gevarieerd muzikaal programma rond het thema Hoop & Verwachting met muziek van onder andere Mozart, Mahler en Strauss.
De Nu of nooit-concerten worden volledig coronaproof georganiseerd. Bij de ticketverkoop wordt in eerste instantie uitgegaan van de capaciteit van de zaal met inachtneming van de gebruikelijke 1,5 meter afstand. Mocht er versoepeld worden, dan worden er extra kaarten beschikbaar gesteld. De concerten duren een goed uur. Van te voren en na afloop is de bar open. Het Nije Kwartet is een ensemble met een bezetting die uniek is voor de kamermuziek: sopraan, klarinet, contrabas en piano. Speciaal voor deze combinatie arrangeert pianist Vaughan Schlepp zowel bekend als onbekend repertoire, wat een onverwacht rijk kleurenpalet oplevert. De uiterst gevarieerde programma’s van het kwartet bevatten altijd een knipoog naar de succesvolle opera’s van hun voorland Opera Nijetrijne: een paar aria’s of liederen voorzien van spitsvondige Nederlandse teksten, vaak inhakend op de actualiteit. Zo creëert het Nije Kwartet een ontspannen sfeer waarin de musici hun liefde voor muziek en gezelligheid met het publiek delen.

Foto: PR Nijenkwartet

Lees ook

Vrijwilligers nodig voor onderhoud wandelpaden Drempt, Hummelo en Keppel

HUMMELO EN KEPPEL – Stichting Wandelpaden Drempt, Hummelo en Keppel is dringend op zoek naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.