donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeAlgemeenNieuwe wijk in Velp krijgt minstens 750 woningen

Nieuwe wijk in Velp krijgt minstens 750 woningen

VELP – Door het gebied nog eens goed te bekijken en door alle hoeken en gaatjes te benutten, gaat het lukken om 1100 woningen te realiseren op het terrein rond ziekenhuis Rijnstate in Velp. Binnen tien jaar moeten de eerste 750 woningen er staan. Dat is flink meer dan de 350 woningen waar eerst over werd gesproken.

Het verschil in het aantal woningen zit hem deels in de grootte van het aantal woningen dat in het oude ziekenhuis zelf kan worden gerealiseerd. “Het blijkt dat de appartementen daar bouwtechnisch gezien niet zo groot kunnen worden. Dus dat levert extra woningen op”, verklaart wethouder Ronald Haverkamp. Ook is het gebied opnieuw bekeken. Bij de 350 woningen is uitgegaan van standaard afmetingen, nu is er grondiger gekeken naar de mogelijkheden die het terrein biedt. Dat betekent dat er de komende 10 jaar sowieso 750 woningen kunnen worden gebouwd. Als de eigenaar van de locatie waar nu arbeidsmigranten verblijven straks ook meedoet, kunnen op dat stuk later nog eens 350 woningen worden bijgebouwd.

Het is de bedoeling om op het terrein van het ziekenhuis een moderne, duurzame wijk te gaan bouwen. Hoe deze precies wordt ingevuld, is nog niet duidelijk. Volgens gemeentelijke norm moet 70 procent worden gebouwd in de betaalbare sector tot 310.000 euro koop of 1000 euro huur. Of dat koop- of huurwoningen worden, moet nog worden bepaald. Vivare onderzoekt de mogelijkheden voor sociale huurwoningen op het terrein, mogelijk in uitwisseling met een locatie elders in Velp-Zuid, waar dan andere woningen komen. “Zo streven we naar meer differentiatie in de wijk”, aldus Haverkamp.
Het wordt een groene wijk met een centraal autovrij gebied en wandelroutes naar bijvoorbeeld het winkelcentrum. De bomen en waterpartijen geven verkoeling in de warme zomers en de groene ruimte kan bij hevige regen het water goed opvangen. De Broekstraat en de aansluiting op de Kennedystraat vormen de ontsluiting van het gebied. Aan de Broekstraat komt een beperkt aantal nieuwe woningen, zodat deze weg niet te druk wordt. Parkeren wordt voor een belangrijk deel opgelost binnen de te bouwen woonblokken. Daarnaast worden er openbare parkeerplaatsen binnen het plangebied aangelegd.

De gemeente ontwikkelt het gebied samen met die projectontwikkelaars, die nu het terrein verder gaan inrichten. Wat wethouder Haverkamp betreft mag daar wel wat haast achter worden gezet, om tijdig te kunnen beginnen met zaken als het aanvragen van de bouwvergunning en bestemmingsplanwijziging. “Die woningen moesten er gisteren staan. Als op 1 januari 2024 de oude gebouwen weg zijn, dan willen we ook op 2 januari beginnen met de bouw.”

Afbeelding: SVP Architectuur en Stedenbouw

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit