donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeAlgemeenMediteren in de Dorpskerk

Mediteren in de Dorpskerk

RHEDEN – Per 21 september gaat een nieuwe serie ‘mediteren op dinsdagavond van start in de Dorpskerk in Rheden. De cursus wordt al een aantal jaren regelmatig georganiseerd en krijgt inmiddels bekendheid in het dorp.

De afgelopen jaren deden steeds 12 tot 17 mensen mee, deels vaste bezoekers, deels nieuwe deelnemers. In principe kan iedereen meedoen, zowel mensen met ervaring op het spirituele vlak als beginners. De eerste avond is iedereen welkom om een te proberen of dezevorm van mediteren bevalt. Mocht dit niet zo zijn, dan kan de cursus kosteloos worden beëindigd.
De deelnemers aan de avonden zitten op de kerkstoelen. De bijeenkomsten worden begeleid door Hans van Zanten. Hij behandelt elke avond een actueel onderwerp, dat in het dagelijks leven vaak niet zoveel aandacht krijgt. Iedere sessie wordt stilgestaan bij de manier van mediteren. Technieken en methodes worden besproken, zodat iedereen, niet geoefende en geoefende deelnemers, met een goed gevoel naar huis kan. Belangrijk op deze avonden is vooral de kracht van de spirituele saamhorigheid op de stille momenten.
De nieuwe serie bestaat uit tien bijeenkomsten en start op 21 september. De bijeenkomsten zijn van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden kan bij Jos van den Houten, tel. 026-4954079 of jjvandenhouten@hetnet.nl.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit