Home / Brummen-Regiobode / Literair Café in Vroolijke Frans

Literair Café in Vroolijke Frans

BRUMMEN – Woensdag 15 september houdt de werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen een literair café bij de Vroolijke Frans in Brummen (Broek). Dichter en spoken word artiest Gershwin Bonevacia is deze avond te gast. Zijn stormachtige opkomst ging door zijn dyslexie niet vanzelf, maar het worstelen met woorden maakte hem tot een vindingrijke woordkunstenaar. Bonevacia is sinds 2019 stadsdichter van Amsterdam. Hij schrijft maandelijks een gedicht in Het Parool en is met zijn kenmerkende manier van voordragen regelmatig onderdeel van culturele programma’s. Zijn poëziedebuut ‘Ik heb een fiets gekocht’ gaf hij in 2017 in eigen beheer uit. Het groeide uit tot een underground classic met meer dan 6000 verkochte exemplaren. Dit jaar verscheen zijn nieuwe dichtbundel ‘Toen ik klein was, was ik niet bang’.
Na de pauze is er ook weer het gebruikelijke open podium met ruimte voor vijf korte optredens van lokale dichters of schrijvers. Het thema is dit keer Doorzetten. Het maximaal aantal toeschouwers is 45 mensen. Opgeven kan via taalmarkt@brummencultuur.nl. Overige geïnteresseerden kunnen het optreden van Gershwin Bonevacia online volgen. De zaal gaat open om 19.45 uur. Het programma duurt van 20.00 tot 22.30 uur.

Lees ook

Sportclub Brummen en RIWIS slaan handen ineen

BRUMMEN – Een groep cliënten van Riwis Zorg & Welzijn helpt sinds kort mee in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.