Home / Algemeen / Lezing over Ubuntu

Lezing over Ubuntu

RHEDEN – Ubuntu- en Nelson Mandela-kenner Frank Rekers verzorgt vrijdag 17 september een lezing in de Dorpskerk in Rheden. ‘Je bent niets in relatie tot een ander. In je eentje ben je nergens, of beter: je bent mens, dankzij anderen.’ Dat is de essentie van de Ubuntu-filosofie. Deze levensvisie vindt zijn oorsprong in Zuidelijk Afrika en Nelson Mandela was hiervan een levend voorbeeld. Mensen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Deze avond geeft Rekers nieuwe inzichten gebaseerd op de Ubuntu-filosofie. Het gaat onder andere over medemenselijkheid, over verzoening en hoe je dit toepast, wat is nu ‘echt’ respect, over dankbaarheid, over verbinding en over de kracht van luisteren en de dialoog.
De lezing begint om 20.30 uur, de deuren van de kerk openen om 20.15 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Op www.dorpskerkrheden.nl staat meer informatie en kunnen belangstellenden zich aanmelden.

Lees ook

Afdelingsavond van Vrouwen van Nu

EERBEEK – Maandag 27 september is er om 19.30 uur weer een afdelingsavond van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.