zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeCultuurJoris van Rijn krijgt ‘de Rhedenaar’

Joris van Rijn krijgt ‘de Rhedenaar’

ELLECOM – Zondag 5 september heeft burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden ‘De Rhedenaar’ uitgereikt aan de violist Joris van Rijn. Hij deed dit aan het begin van het ZOOM! Slotconcert in Turnhal Avegoor in Ellecom.

De Rhedenaar is een award in de vorm van een sculptuur. De Rhedenaar wordt toegekend aan iemand die zich langdurig gemeentebreed heeft ingezet voor Rheden en veel heeft betekend voor de lokale gemeenschap.Door het optreden van zijn Ruysdael Kwartet draagt Joris van Rijn al ruim 6 jaar bij aan het cultuuraanbod in de gemeente Rheden. Daarmee zet hij Rheden (inter)nationaal op de kaart.
De basis voor de carrière van Joris van Rijn werd gelegd in Dieren. Toen hij 5 jaar oud was, begon hij op de plaatselijke muziekschool met vioolspelen. Inmiddels is hij internationaal bekend en is hij onder andere primarius (eerste violist) van het bekende Ruysdael Kwartet. Dit strijkkwartet won prijzen bij verschillende internationale concoursen en speelt op kamermuziekfestivals in heel Europa.
De musici van het Ruysdael Kwartet programmeren al meer dan 6 jaar het ZOOM! Festival. Een klassiek muziekevenement op internationaal topniveau waarbij musici uit binnen- en buitenland optreden in de mooie omgeving van de Veluwezoom en IJssel op prachtige locaties in Rheden, Rozendaal en Doesburg.

Foto: Han Uenk

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215398_Gerrit_Willems_60_jaar_muzikant_4.JPG

Erelid bij Eendracht

EERBEEK - Onlangs werd erelid Gerrit Willems van muziekvereniging Eendracht in Eerbeek gehuldigd voor zijn 60-jarige muzikale loopbaan. Vele jaren geleden startte Gerrit als trompettist bij de drumfanfare van Eendracht. Hij was enkele jaren bestuurslid en toonde zich één van de drijvende krachten achter wat later het Lego-orkest werd en

0214819_citroen.JPG

Mooie 2cv rit vanuit Dieren

DIEREN - Zaterdag 13 november heeft de 2CV-club een rit gereden met als startpunt Theothorne in Dieren. Ook de eigenaren van Theothorne waren enthousiast en genoten van de vele eenden voor hun deur. In totaal reden er 38 eenden mee, dit zorgde voor veel bekijks in Dieren.

0215394_Barry_Green___Dick_de_Graaf_-_foto_Dirk-Jan_Alblas.jpg

Spannende improvisaties van Dick de Graaf en Barry Green

DOESBURG - Op vrijdag 26 november brengt het duo De Graaf & Green vanaf 20.00 uur spannende en virtuoze improvisaties bij Podium Doesburg. Uitgangspunt daarbij zijn eigen composities van Dick de Graaf en arrangementen van muziek van Bach, Schubert en Paul McCartney. Op zijn nieuwste album is hij te horen

0215604_Olivier_Mareschal.jpg

Buurtbewoners opnieuw in actie voor veiligere Oranjeweg Rheden

RHEDEN - Buurtbewoners Olivier Mareschal en Ron Baars blijven aandacht vragen voor de gevaarlijke verkeerssituatie op de Oranjeweg in Rheden. Er wordt naar hun beleving te vaak te hard gereden. Acties in het verleden hebben niets opgeleverd, maar toch geven ze de moed niet op. Met bordjes herinneren ze de

0215187_Koffie.jpg

Open Coffees online

VELP - De geplande Open Coffee Velp netwerkbijeenkomsten van 25 november en 23 december zijn geannuleerd. Door het toenemend aantal besmettingen durft de organisatie het niet aan een live-bijeenkomst te houden. In november wordt sowieso een online Open Coffee gehouden. Ondernemers en mensen die plannen hebben een onderneming te starten,

0215007_MuziekverKlarenbeek-1684.jpg

Klarenbeek zoekt muzikanten

KLARENBEEK - Muziekvereniging Klarenbeek zoekt muzikanten. Mensen die een blaasinstrument of slagwerk bespelen zijn welkom om mee te spelen in een van de orkesten die de vereniging rijk is.