donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeAlgemeenInformatie Punt Digitale Overheid in bibliotheken Eerbeek en Brummen

Informatie Punt Digitale Overheid in bibliotheken Eerbeek en Brummen

BRUMMEN / EERBEEK – Inwoners van de gemeente Brummen kunnen met al hun vragen over de digitale overheid terecht in de bibliotheken in Brummen en Eerbeek. Hier is een Informatiepunt Digitale Overheid, waar bibliotheekmedewerkers helpen met het vinden van informatie of doorverwijzen naar de juiste instantie.

Projectleider Mariël Schotpoort legt uit waarom een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) nodig is: “Zaken met de overheid moeten steeds vaker via de computer worden geregeld: een DigiD aanvragen, zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken, een woning zoeken of een rijbewijs verlengen. Ook een afspraak maken bij de gemeente gaat vaak digitaal. Veel mensen vinden dit moeilijk, blijkt uit onderzoek. Daarom kun je vanaf dit najaar bij de bibliotheek terecht met al deze vragen. Want de bibliotheek is een plek waar iedereen terecht kan om te lezen en leren. Medewerkers van de bibliotheek ondersteunen inwoners om deel te nemen aan onze samenleving. Daarom zijn wij blij dat we door dit Informatiepunt Digitale Overheid iedereen kunnen helpen.’’
Bibliotheekmedewerkers gaan niet zelf bezig met het invullen van aanvragen of formulieren, daar zijn andere organisaties voor. Alleen weten niet alle inwoners welke organisaties er zijn of hoe zij met hen in contact kunnen komen. De medewerkers van de bibliotheek hebben een speciale training gevolgd, zodat ze iedereen goed kunnen doorverwijzen naar landelijke of gemeentelijke organisaties.

Mensen die moeite hebben met het begrijpen van brieven kunnen terecht bij het Taalhuis in de bibliotheek. Wie niet overweg kan met de computer of andere digitale apparaten, kunnen een computercursus volgen. Belangstellenden kunnen voor informatie hierover gewoon binnenlopen in de bibliotheek. Wie wat meer tijd nodig heeft, is welkom tijdens een spreekuur. Alle informatie over cursussen en spreekuren is te vinden op www.bibliotheekbrummenvoorst.nl. Het is niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek en de hulp is gratis.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit