donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeDoesburg-RegiobodeIk vind: Wikken en wegen

Ik vind: Wikken en wegen

SP Doesburg is voor werkgelegenheid – geen weldenkend mens is tegen werkgelegenheid. Toch beweren andere partijen dat wij hiertegen zouden zijn. Dit idee willen we nu, hier, voor eens en altijd uit de wereld helpen.
Ook wij willen graag dat een ieder een goede baan heeft, met een eerlijk inkomen. Wij bestrijden armoede en werkloosheid en zijn voor verhoging van het minimumloon. Maar zodra wij vraagtekens zetten bij bestemmingsplannen, of bij uitbreiding van een bedrijventerrein, gooit men ons voor de voeten dat we werkgelegenheid niet belangrijk vinden.
Natuurlijk is werkgelegenheid belangrijk, maar er is meer dan dat. De burgers bijvoorbeeld, onze kiezers. Hun belang is ons belang. Dus als hun gezondheid op het spel staat geeft dat ons te denken. De wetten in Nederland beschermen de burgers. Tegen geluidsoverlast bijvoorbeeld, of tegen uitstoot van giftige stoffen. Bij de wijziging van een bestemmingsplan en de verzwaring van toegestane industrie moet de gemeente aantonen dat overlast niet erger wordt voor de burgers en natuur. En dat is niet voor niets, want overlast heeft een hele grote invloed op de gezondheid.
Wanneer een bedrijf wil uitbreiden en dit ten koste gaat van de gezondheid van anderen, moeten wij de belangen gaan wegen. Wie heeft profijt van het plan? Hoeveel banen levert dit op in de toekomst? Hoeveel kan een bedrijf nog groeien op deze plek? Hoeveel gezondheidsrisico lopen de buurtbewoners? Kortom, voor wie zijn de lasten en voor wie de lusten?
Na uitgebreide bestudering van alle feiten, cijfers en bezwaren komen wij dan tot een conclusie. En in het geval van de bestemmingsplanwijziging aan de Verhuellweg in Doesburg luidt de conclusie: op deze plek zijn de grenzen bereikt. Uitbreiding van de huidige bedrijven betekent te veel overlast voor bewoners en natuur. Dat is heel spijtig voor deze bedrijven. Hier kunnen zij niet verder groeien zoals ze dat willen. Voor Doesburg is dat echter geen probleem. Het bedrijventerrein biedt namelijk wel genoeg ruimte voor allerlei soorten bedrijven die niet veel overlast geven en geen grotere hallen nodig hebben. Bedrijven die ook, of misschien zelfs wel meer, groei aan werkgelegenheid bieden.

SP Doesburg

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit