donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
Homeik vind!Ik vind: Barmhartige Samaritanen

Ik vind: Barmhartige Samaritanen

Ik wil incognito twee onbekend gebleven mensen graag onze dank brengen via Regiobode voor de vriendelijke onbaatzuchtige hulp die zij mijn echtgenote verleenden, toen zij een ongeluk kreeg op het Callunaplein in Dieren. Mijn vriendelijke dank!
Barmhartigheid, dit ouderwets in onbruik geraakte woord wordt nog altijd in de praktijk gebracht door de hulpverleners in de zorg. Onlangs werd in Oosterbeek voor hen een standbeeld onthuld. Zoiets zou ik ook willen oprichten voor de mij onbekende man en vrouw die de allereerste hulp verleenden aan mijn echtgenote, die 8 september op het Callunaplein in Dieren ten val kwam. Liefdevol werd ze op de been gebracht, uit de zon op een stoel gezet, voorzien van een slok water, de ambulance werd gebeld etc.etc. Zij brachten haar fiets naar ons huis en als klap op de vuurpeil bracht meneer ‘s middags een prachtige forse bos bloemen om te bekomen van de schrik! In onze tijd, die gedomineerd wordt door coronaperikelen, gaat onverdraagzaamheid vaak gepaard met het zoeken van eigenbelang. Vandaar dat ik langs deze weg onder de aandacht wil brengen dat er nog veel lieve mensen zijn die zich gedragen als barmhartige samaritanen!
Nogmaals: bedankt!

Naam bekend bij de redactie

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit