donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeAlgemeenGoodiebags tegen voedselverspilling

Goodiebags tegen voedselverspilling

REGIO – De gemeenten Voorst en Apeldoorn hebben, in combinatie met Circulus-Berkel, de handen ineengeslagen om voedselverspilling extra onder de aandacht te brengen. Goodiebags met verschillende handige tips om voedselverspilling tegen te gaan werden verspreid. In de goodiebag zat een heel handig maatbekertje, waar de juiste portie rijst of couscous mee gemeten kon worden.

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling vormt dé beweging waarin alle belangrijke initiatieven en expertise voor een verspillingsvrij Nederland samenkomen en worden versneld. Hierin werken bedrijven uit de hele keten, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties aan Sustainable Development Goal 12.3 van de Verenigde Naties om voedselverspilling met de helft te verminderen in 2030 ten opzichte van 2015. Met een gezamenlijke en systemische aanpak willen ze in Nederland jaarlijks een miljard kilo voedsel binnen de keten houden.

In Klarenbeek woont Marente Bouman, één van de genomineerde helden van deze actie. Het voedingscentrum, die mede achter deze actie zit, had dertien helden uit het bedrijfsleven genomineerd en één consument. Deze week was zij samen met de gemeente Voorst op stap gegaan om de goodiebags uit te delen om zo het gesprek over voedselverspilling op gang te brengen.

De goodiebags werden verspreid op de markt in Twello, in Wilp en zo ook in Klarenbeek en Voorst. Het viel op dat de reacties zeer positief waren zodat de goodiebags grif van de hand gingen. Op het platteland wordt weinig verspild, maar men was heel blij met de aandacht die dit thema krijgt.
De Coop in Voorst nam de goodiebags met enthousiasme in ontvangst. Bakkerij Bril vond het een goede actie. Gerard Kooistra van natuurcamping Haverkamp was enthousiast en nam meteen tassen mee voor zijn gasten op de camping.
Verhalen van de helden zijn te vinden op samentegenvoedselverspilling.nl/helden.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit