Home / Cultuur / Frida te zien in Filmhuis

Frida te zien in Filmhuis

DOESBURG – Vrijdag 10 september en woensdag 15 september is de film Frida te zien in het Filmhuis in het Arsenaal in Doesburg.
De film is een bewogen en indrukwekkend levensverhaal. De Mexicaanse Frida raakt in 1925 zwaargewond bij een busongeluk, waardoor ze maandenlang moet revalideren. Ze is dan 18 jaar. In deze periode begint ze met schilderen en wordt ze ontdekt door de beroemde kunstenaar Diego Rivera, met wie ze uiteindelijk trouwt. Het stel is al snel prominent aanwezig in Amerikaanse kunstkringen, maar na een turbulent verblijf in de Verenigde Staten keren ze in 1930 terug naar Mexico. Daar bieden ze onderdak aan de verbannen Russische leider Trotsky. Frida’s werk wordt ondertussen ontdekt door de invloedrijke Franse dichter André Breton, die haar laat doorbreken in Europa. Aanvang is op beide dagen 20.00 uur. Reserveren is verplicht en kan via filmhuis-doesburg.nl.

Lees ook

Nu ook cultuureducatie bij De Lans

BRUMMEN – Sinds langere tijd zorgt het cultuurpunt binnen de gemeente Brummen, ondergebracht bij de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.