donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeAlgemeenFinanciële situatie Rheden stuk minder penibel

Financiële situatie Rheden stuk minder penibel

GEM. RHEDEN – De financiële situatie van de gemeente Rheden ziet er veel positiever uit dan waarmee eerder dit jaar rekening werd gehouden. Wethouder Dorus Klomberg van Financiën heeft er vertrouwen in dat de begroting eind dit jaar budgetneutraal kan worden afgesloten. Aanvankelijk leek Rheden af te koersen op grote tekorten.

Waar in de zomer nog rekening werd gehouden met een negatief resultaat van 797.000 euro, maar uit de herfstrapportage blijkt dit tekort mee te vallen. Het verschil tussen inkomsten en uitgaven is op dit moment 256.00 in de min en het college verwacht dat dit tekort in de loop van dit jaar naar 0 kan worden teruggebracht.
Deze meevaller ontstaat doordat de regering extra geld vrijmaakt voor alle Nederlandse gemeenten, omdat zij veel meer moeten uitgeven aan Jeugdzorg dan eerst werd verwacht. De gemeente Rheden krijgt een extra bedrag van ruim 1,2 miljoen euro uit het gemeentefonds. Het college stelt de gemeenteraad voor om deze aanvullende middelen volledig beschikbaar te stellen voor de aanpak van de problematiek in de jeugdzorg. De gemeenteraad bespreekt dit op 14 september en neemt hierover op 28 september een besluit.
De afgelopen jaren heeft de gemeente Rheden te maken gehad met flinke financiële tekorten. Volgens wethouder Klomberg is de gemeente inmiddels goed op weg om orde op zaken te hebben. “Binnen het sociaal domein hebben we meer zicht gekregen op de kosten, we krijgen extra geld van het rijk en we hebben maatregelen genomen op het gebied van efficiency. We gaan richting een neutrale begroting. Er ligt nu een goed fundament voor de toekomst.”

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit