dinsdag 07 december 2021 | WEEK 49 |
HomeNieuwsDierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN – Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

Wim staat in de top 10 van de wereldranglijst in zijn leeftijdscategorie en hoopt met het WK in Londen in de top-3 te komen. Ritsema is lid en trainer bij de Dierense atletiekvereniging Gelre en zijn clubgenoten gaan vol spanning volgen of dit hem lukt. Ook Gelre-lopers Ingrid en Kathelijne verschijnen zondag in Londen aan de start.

Overigens heeft Wim er net een marathon opzitten. Afgelopen weekend liep hij samen met zijn zoon Kasper de marathon van Berlijn. Wim heeft Kasper daarbij naar een nieuw PR van 3.24.45 gehaast.
Wim helpt graag anderen hun eigen hardloop-doelen te bereiken. Zelf is hij pas op zijn 43e gestart met lopen, rond zijn 50e ging hij steeds intensiever trainen. Nu geeft hij als trainer bij AV Gelre advies aan andere lopers.

www.avgelre.nl

 

Ook hardlopen? Zie hieronder de tips van Wim!

 

spot_img
Verder lezen

Meer deze week

0215958_Rommelmarkt1.jpg

4Noppes weggeefwinkel gaat poosje dicht

DIEREN - De Weggeefwinkel Dieren gaat vanaf 3 december voor onbepaalde tijd dicht. Daarvóór kan iedereen op dinsdag tot en met donderdag van 11.00 tot 15.00 uur nog (december)artikelen komen uitzoeken.

0215565_Depressie.jpg

Online ouderavond over stress, angst en somberheid

REGIO - Incluzio en Pro Persona Connect verzorgen dinsdag 7 december een online ouderavond over stress, angst en somberheid bij jongeren. Er wordt ingegaan op wat deze klachten inhouden, hoe deze te herkennen zijn bij jongeren en hoe ouders kunnen doen om de klachten bij hun kind te verminderen en

Lotgenotengroep partnerverlies

DIEREN - Humanitas start in december weer een lotgenotengroep voor mensen die hun partner hebben verloren door de dood. Wanneer een partner overlijdt, verandert dat het leven van de achterblijver op ingrijpende wijze. Vaak is er in het begin veel aandacht van de omgeving, maar ebt dit na een tijdje

0215842_schrijven__pen_op_papier.jpg

Write for Rights in Doesburg

DOESBURG / ANGERLO - Jaarlijks wordt rond 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, de actie Write for Rights gehouden door Amnesty International. Overal ter wereld worden brieven geschreven voor mensen die onterecht vastzitten of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. In