donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeCultuurCursus over tapisserie van Bayeux

Cursus over tapisserie van Bayeux

ROZENDAAL – Wie meer wil weten over het wandkleed van Bayeux, kan hierover een korte cursus volgen in Rozendaal. In vier bijeenkomsten worden de afbeeldingen op het tapijt besproken.
Het wandkleed van Bayeux is een borduurwerk met een lengte van 70 meter. Het vertelt in levendige scènes hoe hertog Willem van Normandië in 1066 het Angelsaksische Engeland veroverde. Hij werd koning en ging de geschiedenis in als Willem de Veroveraar. Kort daarna werd dit uitzonderlijke beeldverhaal geborduurd. Het staat vanwege zijn zeldzame ouderdom op de Unesco Werelderfgoedlijst. De taferelen op dit wandkleed zijn verbluffend realistisch en geven een boeiende inkijk in het leven in de 11e eeuw. Zo zijn onder andere een koninklijke begrafenis, een kroning, feestmaaltijden en jachtpartijen te zien. De cursus in Rozendaal behandelt het complete verloop van deze verovering, zoals afgebeeld op de tapisserie.
De cursus wordt gegeven door docente Judith Haan – van Ditzhuizen op dinsdagmiddagen 28 september, 5, 12 en 19 oktober. De bijeenkomsten zijn van 14.00 tot 16.00 uur in de Serre van Rozendaal. Deelname kost 100 euro. Aanmelden kan via burobrettania@ditz.nl of tel. 026-4822282.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit