donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeAlgemeenCursus Artificiële Intelligentie in de Paperclip

Cursus Artificiële Intelligentie in de Paperclip

VELP – Vanaf 20 september wordt in De Paperclip in Velp een cursus Artificiële Intelligentie (AI) gestart. Artificiële Intelligentie is ook wel bekend als kunstmatige intelligentie en wordt op vele manieren toegepast, die in de cursus aan bod komen. Zo leren cursisten onder andere over wat Tesla doet op het gebied van AI, de spraakherkenning van Google Go, zoekalgoritmes en militaire toepassingen van Artificiële Intelligentie.

Willem Franken nam het initiatief voor de bijzondere cursus in De Paperclip. “Ik zit sinds enige tijd in de cursuscommissie van De Paperclip en dat heeft een voordeel: je kan cursussen organiseren die je zelf interessant vindt. Ik had me voorgenomen om na mijn pensionering wat meer te leren over Artificiële Intelligentie, maar ik kon geen cursussen vinden die mij aanspraken. Ofwel ze waren meteen heel theoretisch en moeilijk, of juist erg oppervlakkig. Ik ben toen op zoek gegaan naar docenten die een cursus op een niveau daartussenin konden geven en daar is deze cursus het resultaat van”, vertelt hij.
Het bleek nog niet zo eenvoudig om docenten te vinden die de cursus konden geven. “Professionele docenten zijn zeer gevraagd en veel te duur voor De Paperclip. Ik begon bij de Hobby Computer Club, die hebben een interessegroep voor Artificiële Intelligentie. Hun antwoord was: ‘nou zo’n cursus zouden wij ook wel willen hebben’, dus daar kwam ik op dit punt niet verder. Toen heb ik via de studentenvereniging van de AI-faculteit in Nijmegen mijn geluk beproefd en daar heb ik mijn dreamteam gevonden: Loes Erven en Sasja Westgeest.”

Beide docenten staan te popelen om aan de slag te gaan. “Als student geef ik al bijles aan middelbare scholieren, en dat is leuk om te doen. Maar dit was een kans om met mijn eigen studie iets bij te verdienen en over mijn interessante vakgebied te vertellen, iets wat ik hartstikke leuk vind. Dus die kans heb ik gegrepen”, vertelt Loes. Ook Sasja kan niet wachten om haar kennis te delen. ” Ik ben enthousiaste student AI en vind het ook heel leuk om kennis met anderen te delen, met name als het over Artificiële Intelligentie gaat. Ook ik geef bijles, maar dit is gewoon veel leuker om te doen. Willem heeft ons tweeën bij elkaar gebracht en het blijkt dat we goed kunnen samenwerken en elkaar heel goed aanvullen.”

Iedereen kan volgens de dames deelnemen aan de cursus. “Geïnteresseerde leken’ die wat meer over dit onderwerp willen weten”, omschrijven zij als hun doelgroep. De cursus is toegankelijk en bestaat niet uit diepgaande theoretische verhandelingen, geen moeilijke wiskunde of statistiek. De curcisten leren in grote lijnen begrijpen hoe de verschillende toepassingen van AI werken. “Ons einddoel is te zorgen dat de cursisten inzicht hebben in de oorsprong en huidige stand van zaken van AI, dat ze beter begrijpen hoe achterliggende technieken werken en dat ze met vertrouwen kunnen meedoen aan discussies over AI in de maatschappij”, aldus Loes. “Ook jonge mensen die misschien denken over een studie AI kunnen wat aan deze cursus hebben”, vult Sasja aan.

De cursus wordt gegeven op zeven maandagavonden en start op maandag 20 september. Kosten zijn 70 euro per deelnemer. Inschrijven kan tot en met 17 september via de website van de Paperclip of via tel.026-7370148.

www.paperclipvelp.nl.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit