donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeAlgemeenCovid-geld voor welzijn

Covid-geld voor welzijn

GEM. BRUMMEN – De gemeente Brummen trekt 72.150 euro uit voor extra coronahulp. Dit bedrag komt uit de bestemmingsreserve corona, die bij het vaststellen van de jaarstukken 2020 is ingesteld, en wordt ingezet voor een aantal specifieke activiteiten gericht op het sociaal en mentaal welzijn én de leefstijl van inwoners. Dit besloot de gemeenteraad in de vergadering van dinsdag 16 september.
Het gaat hierbij om begeleiding en inzet van netwerkcoaches, extra mantelzorgondersteuning, activiteiten in het kader van eenzaamheid en ontmoeting en een bijdrage in relatie tot de Maatschappelijke Diensttijd. Hiermee moeten het sociaal en mentaal welzijn en de leefstijl van de inwoners van Brummen, die verslechterd zijn als gevolg van Covid-19, worden verbeterd.
In de vergadering van juni heeft de raad al 98.750 euro uit de reserve gehaald om een subsidieregeling voor kunst- en culturele organisaties en buurt- en dorpshuizen te bekostigen.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit