donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeAlgemeenBusiness & Shopping: Home Instead Thuisservice tekent partnerschap met Alzheimer Nederland

Business & Shopping: Home Instead Thuisservice tekent partnerschap met Alzheimer Nederland

REGIO – Home Instead Thuisservice heeft een partnerovereenkomst ondertekend met Alzheimer Nederland. Het gezamenlijke doel is de wederzijdse bijdrage aan het aanbieden van informatie en ondersteuning aan mensen met dementie en hun betrokken mantelzorgers en tevens ook aan de CAREGivers van Home Instead. Om zo de kwaliteit van persoonlijke aandacht en ondersteuning voor mensen met dementie continu en proactief te optimaliseren.

“Door Home Instead en Alzheimer Nederland te verbinden als partners kunnen we samen nog meer van betekenis zijn. En dat is hard nodig, want op dit moment zijn er circa 290.000 mensen met dementie. Over 20 jaar is dit aantal verdubbeld naar meer dan een half miljoen. Het creëren van bewustwording is één van de belangrijke pijlers binnen de partnerovereenkomst”, aldus Otto Mak, directeur van Home Instead Nederland.
Gerjoke Wilmink, directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland, voegt toe: “Het partnerschap stelt ons in staat om nog meer bij te dragen aan de kwaliteit van leven met dementie. De kracht van het partnerschap ligt in de gelijke kernwaarden, zoals deskundigheid, de persoonlijke benadering en aandacht en service centraal stellen. Het aantal senioren neemt toe en daarmee ook het aantal mensen met dementie. Met een krachtige, inhoudelijke samenwerking gaan we de komende jaren actief samenwerken om de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving te verbeteren.”

Zowel Home Instead als Alzheimer Nederland heeft een rijke geschiedenis en oorsprong in denken ‘hoe het beter en anders kan’. Via het platform dementie.nl wordt een actueel en vernieuwend bijscholingsprogramma opgezet. Op het huidige opleidingsprogramma voor CAREGivers van Home Instead, waar omgaan met dementie een belangrijk onderdeel van is, wordt gekeken naar een verdere aanvulling met verdieping op specifieke thema’s.
Daarnaast streven Home Instead en Alzheimer Nederland in de samenwerking naar goede zorg en ondersteuning thuis voor mensen met dementie en hun dierbare. In de vorm van het aanbieden van passende informatiepakketten om ieder te voorzien van betrouwbare informatie. Home Instead draagt tevens bij aan de tweejaarlijkse peiling ‘dementiezorg’ waarbij wensen en behoeften onder mantelzorgers in Nederland gepeild worden.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit