donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeAlgemeenBurgerinitiatief Speelplaats Grote Wetering Klarenbeek

Burgerinitiatief Speelplaats Grote Wetering Klarenbeek

KLARENBEEK – Zondag 19 september werd een disco-picknick gehouden door het burgerinitiatief SGW Klarenbeek. Het was een succes door de grote belangstelling uit de buurt.

In de middag werd iedereen met een rijdende kar, waar vrolijke muziek van klonk, opgehaald, waarna de kleedjes op het grote veld werden uitgespreid en men kon genieten van zelfmeegebrachte lekkernijen. Op het terrein stond een enorm springkussen, waar de kinderen hun kunsten op konden vertonen. Klokslag 17.00 uur startte de disco onder leiding van Kyra, die met jong en oud een warming-up verzorgde. Het werd een vrolijke boel, waar jong en oud genoot van de hapjes in de late nazomer zon.

De Werkgroep Speelplaats Grote Wetering’ (SGW) is bezig met het verbeteren van de speelplaats op de nieuwbouwwijk de Grote Wetering. Hiermee heeft Klarenbeek een voorbeeldfunctie in de gemeente Voorst. Het projectplan is 13 september ingediend bij de gemeenten Voorst en Apeldoorn. De werkgroep vindt het belangrijk dat de speeltoestellen van natuurlijke materialen zijn gemaakt en de kinderen met vallen en opstaan zich te kunnen ontwikkelen. Volgens de gemeente is het onderhoud voor deze toestellen minimaal.
Op de grens van de gemeenten Apeldoorn en Voorst is in Klarenbeek een nieuwe woonwijk De Grote Wetering ontwikkeld met 82 woningen in gemeente Voorst en 38 woningen in gemeente Apeldoorn. De speelplaats bevindt zich midden in de wijk, waar de gemeentegrens dwars doorheen loopt. Dit maakt voor de betrokkenen een extra uitdaging om beide gemeentes te enthousiasmeren voor dit plan.
De werkgroep heeft ideeën en opmerkingen uit de buurt ontvangen. Er is gebleken dat er een enorm draagvlak is voor de verbetering van de speelplaats. Er zijn van 100 gezinnen handtekeningen verzameld: een echt burgerinitiatief. De wens is, indien mogelijk, in april 2022 een officiële opening te organiseren, zodat in het voorjaar er al gebruik van gemaakt kan worden.

Foto: Marente Bouman

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit