donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeAlgemeenBuitenexpositie Velp Viert Vrijheid

Buitenexpositie Velp Viert Vrijheid

VELP – Nog tot en met zondag 27 september is op het voorplein van Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp een expositie te zien rond het thema Velp Viert Vrijheid. Getoond worden 21 fotodoeken, die eerder verspreid over de Hoofdstraat in het Dorp te zien waren.

De bevrijding van Velp door de Canadezen op 16 april 1945 werd groots gevierd en ook gefotografeerd door de Velpse fotograaf Bouvet en de Arnhemse fotograaf De Booys. In opdracht van stichting Velp voor Oranje maakte, de eveneens Velpse, fotograaf Marc Pluim rond 16 april 2021 foto’s op dezelfde locaties en voegde die samen. De Afghaanse Velpsenaar Farhad Sadat ontwierp doeken van 2 bij 3,5 meter groot waar de collages op zijn weergegeven. De doeken stonden vanaf 28 augustus in het centrum van het dorp en zijn nu tot en met 27 september dagelijks te zien Van Hall Larenstein, doordeweeks van 9.00 tot 18.00 uur, op zaterdag enzondag van 11.00 tot 18.00 uur.

Inge van de Ven van Hogeschool Van Hall Larenstein is blij met deze tentoonstelling vanwege de educatieve waarde. “De impact van de oorlog in Velp wordt op deze manier op bijzondere wijze onder de aandacht gebracht. Ook bij alle studenten die op het landgoed hun studie volgen.” Groepen en schoolklassen kunnen op afspraak worden rondgeleid door ooggetuigen van de bevrijding van Velp. Een afspraak maken kan via info@wo2velp.nl of tel. 06-40482581.

www.wo2velp.nl

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit