donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeAlgemeenBrummense aanvullingen op concept-RES

Brummense aanvullingen op concept-RES

GEM. BRUMMEN – De gemeenteraad van Brummen heeft donderdagavond 16 september uitgebreid gesproken over het concept van de Regionale EnergieStrategie (RES). Aan de hand van 25 ingediende moties, waarvan er 14 werden aangenomen, werd gediscussieerd over de wensen en bedenkingen die de raad wil meegeven voor het opstellen van de defitieve RES.
De Regionale Energiestrategie is een visie die dertig regio’s in Nederland moeten opstellen als onderdeel van het landelijk klimaatakkoord uit 2019. De gemeente Brummen maakt deel uit van de Cleantech Regio, die na een interactieve voorbereiding dit najaar een definitieve versie gaat opstellen. Het concept werd donderdag besproken door de Brummense raad.
Aan de hand van in totaal 14 aangenomen moties geeft raad haar wensen en bedenkingen over de ontwerpvisie mee. Het gaat hierbij onder andere om het accent om zoveel mogelijk zonnepanelen op daken te realiseren, het Rijk op te roepen duidelijke kaders te stellen voor de opwek van windenergie, het nastreven van een eerlijke verdeling van de ruimtelijke lasten door de energietransitie, het aanjagen van het bedrijfsleven waar het gaat om een bijdrage aan de energietransitie, ook aandacht te hebben voor kleinschalige initiatieven, het vereenvoudigen van het vergunningenstelsel voor capaciteitsuitbreiding op het netwerk en ook inwoners met lagere inkomens mee te laten profiteren van de energietransitie. Deze opmerkingen neemt wethouder Pouwel Inberg mee naar de regionale stuurgroep van de Cleantech Regio om mee te nemen in de definitieve RES.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit