donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeAlgemeenAnsichtkaartenproject genomineerd voor De Gelderse Roos

Ansichtkaartenproject genomineerd voor De Gelderse Roos

REGIO – Het ansichtkaartenproject ‘IJsselhoeven, Schoonheid en Troost’, dat in het voorjaar van 2020 werd opgezet door de Stichting IJsselhoeven, is genomineerd voor De Gelderse Roos. Dit is de tweejaarlijkse Erfgoedprijs van de provincie Gelderland.

Voor dit project gingen professionele en amateurfotografen op pad in de IJsselvallei. De mooiste foto’s, allemaal herkenbare beelden van agrarisch erfgoed, kwamen als ansichtkaart beschikbaar voor iedereen in de IJsselvallei. Om jong en oud een hart onder de riem te steken tijdens de coronapandemie. Daarnaast zorgden ze ervoor dat de stichting in beeld bleef bij vrijwilligers en sympathisanten. In het verlengde van dit project werd eenieder uitgenodigd zijn ervaringen in deze bizarre tijden op en rond eigen erf te delen via www.ijsselhoeven.nl
Voortbordurend op de ansichtkaarten bracht Stichting IJsselhoeven een boekje uit, getiteld ‘Voorjaar 2020, ervoor en erna’. Naast de ansichtkaartfoto’s werden daarin verhalen en artikelen over het verleden, heden en de toekomst opgenomen. Bijvoorbeeld over eerdere pandemieën, zoals de MKZ-crisis die de IJsselvallei 20 jaar geleden hard trof. Of over de toekomst van het platteland na de coronacrisis.

Na een eerste selectie is dit één van de 24 Gelderse projecten die in aanmerking komen voor deze prijs. Er is zowel een juryprijs als een publieksprijs. Op de site van Erfgoed Gelderland kan tot 1 oktober een stem worden uitgebracht op één van de genomineerden: erfgoedgeldeland.nl/formulieren/stemmen.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit