Home / Rheden-Regiobode / Rheden Cup wordt dit jaar gespeeld bij Dierensche Boys

Rheden Cup wordt dit jaar gespeeld bij Dierensche Boys

GEM. RHEDEN / DIEREN – Zes voetbalclubs uit de gemeente Rheden binden vanaf 24 augustus de strijd met elkaar aan in de Rheden Cup. Dat doen zij dit jaar op de velden van de Dierensche Boys.

Normaal gesproken wordt het toernooi georganiseerd door de club die de vorige editie heeft gewonnen. Dat is dit keer niet het geval. Dit jaar is de organisatie in handen van de Dierensche Boys, om stil te staan bij het 100-jarig jubileum, dat vorig jaar werd gevierd. De festiviteiten rondom dit eeuwfeest vielen vorig jaar door corona in het water, maar de Rheden Cup werd gewoon een jaartje uitgesteld en wordt nu alsnog gespeeld op het sportpark aan de Admiraal Helfrichlaan in Dieren.
Bestuurslid Paul de Wit kijkt uit naar het toernooi. “Ik vind het mooi dat er binnen de gemeente zo’n toernooi kan worden gespeeld en dat bijna alle clubs daaraan meedoen. Het is een mooie gelegenheid om eens te spelen tegen verenigingen die je normaal in de competitie niet treft.” Daarnaast ziet De Wit een mooie gelegenheid om de andere deelnemers de vernieuwde kantine van de Dierensche Boys te laten zien. “Het is leuk om de club naar de rest te presenteren.”
Deelnemers zijn, naast de Dierensche Boys, de eerste elftallen van EDS, DVOV, Sc. Veluwezoom, SC Rheden en vv Dieren. De Rheden Cup vormt voor de voetballers een mooie start van het seizoen. Er wordt niet gespeeld op het scherpst van de snede, maar de teams gebruiken vooral de poulefase om dingen uit te proberen en dat levert vast mooie partijen op.
Poule 1 speelt op dinsdag 24 augustus vanaf 19.00 uur en bestaat uit EDS, DVOV en Sc. Veluwezoom. Poule 2 is op woensdag 25 augustus vanaf 19.00 uur en gaat tussen de Dierensche Boys, Sc Rheden en vv Dieren. Op deze avonden worden wedstrijden gespeeld van 2 keer 20 minuten. De nummers 1 uit de twee poules spelen tegen elkaar, net als de nummers 2 en 3. De eerste van deze finalewedstrijden is op vrijdag 27 augustus om 19.00 uur, de overige twee op zaterdag 28 augustus om 13.00 en 15.00 uur. Op www.dierenscheboys.nl en facebook wordt aangekondigd welke clubs op welke tijden in de finale staan.

Lees ook

Brenno de Winter te gast in bibliotheek in Dieren

DIEREN – Donderdagavond 23 september is schrijver, spreker en specialist in cyber security en internet-privacy …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.