Home / Algemeen / Dorpsraad: ‘houd hond aan de lijn’

Dorpsraad: ‘houd hond aan de lijn’

LOENEN – Dorpsraad Loenen Zonnedorp vraagt hondenbezitters hun dier aan de lijn te houden. Zowel binnen de bebouwde kom als daarbuiten, in de vrije natuur. Dit om te voorkomen dat honden dieren opjagen, zoals herten, reeën, hazen en konijnen. Daarnaast dienen hondenbezitters de uitwerpselen van de hond netjes op te ruimen.
In Loenen betalen inwoners geen hondenbelasting en er zijn dan ook geen speciale hondenuitlaatplaatsen, zoals in het stedelijk gebied van Apeldoorn. De Dorpsraad hoopt dat inwoners zich wel aan de regels houden en zo de openbare ruimte van het dorp netjes houden en overlast voorkomen.

Lees ook

Duo-expositie in Wereldwinkel Eerbeek

EERBEEK – ‘Natuur en beleving’ is het thema van een nieuwe expositie in Wereldwinkel Eerbeek, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.