Home / Cultuur / Concertgebouworkest Young in de Pinkenberg

Concertgebouworkest Young in de Pinkenberg

ROZENDAAL – Cultuurbedrijf RIQQ heeft het voor elkaar gekregen de Europese talenten van het Concertgebouworkest naar Openluchttheater de Pinkenberg in Rozendaal te halen. Op zaterdag 14 augustus om 11.00 uur verzorgen de koper- en houtblazers een concert met kamermuziek.

Getalenteerde musici van 14 tot 18 jaar uit verschillende Europese landen vormen samen de tweede editie van Concertgebouworkest Young. Een jaar later dan de bedoeling was, presenteren zij zich eindelijk als jeugdorkest. Na een intensief zomerprogramma speelt Young in Het Concertgebouw en gaat dan op tournee naar Keulen. Topdirigent Daniel Harding leidt Brahms’ Tweede Symfonie en de concertouverture Con Brio van Jörg Widmann. Speciaal voor het concert op de Pinkenberg hebben de koper,- en houtblazers een programma ingestudeerd met werken van onder andere Gabrieli, Debussy en Bruckner.

In verband met coronamaatregelen zijn er slechts beperkt kaarten beschikbaar. Deze kosten 7,50 euro en zijn uitsluitend verkrijgbaar via www.depinkenberg.nl.

Lees ook

Huldiging trouwe leden Rhedens Fanfare Corps

RHEDEN – Tijdens de vrijwilligersmiddag van het Rhedens Fanfare Corps zijn drie trouwe leden en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.