maandag 18 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeRegioRick Evers: Hang- en sluitwerk uit elkaar

Rick Evers: Hang- en sluitwerk uit elkaar

Hang- en sluitwerk gaan na een jarenlange samenwerking uit elkaar. Het initiatief voor de break-up komt van hangwerk, dat nu op eigen kracht verder wil. Sluitwerk zag overigens de bui al hangen, maar weet zeker dat hang- de deur niet definitief in het slot gooit: ‘ik zie hem nog wel een keer op hangende pootjes terugkomen’.

Hang- en sluitwerk is de overkoepelende term voor alle benodigdheden om deuren, ramen en meubels af te hangen, te openen, vast te zetten, sluiten en vergrendelen. Een logisch duo dus. Maar hangwerk mist een stukje erkenning en gaat nu solo door. ‘Dan kan ik eindelijk gewoon mijn volledige naam gebruiken. Hangwerk dus. Want dat weten heel veel mensen niet eens. Het is altijd hang- voor, hang- na. Met dat vreselijke minnetje erachter. Ik heet geen hang-, ik heet hangwerk.’

Sluitwerk vindt het besluit van zijn voormalig partner teleurstellend. ‘Weet je, hang- moet niet zo zeuren over dat streepje. Hij heeft wel al die jaren vooraan gestaan hè. En wat mij betreft draaien we het om hoor. Ik vind sluit- en hangwerk ook best. Ga ik voortaan wel met een minnetje door het leven. Mij best. Maar het was allemaal niet goed genoeg voor meneer. Hang- wil blijkbaar op eigen benen staan.’

De bouwwereld heeft verbaasd gereageerd op de break-up. Arend Mutsers van bouwbedrijf Mutsers: ‘het zal zeker even wennen zijn. Hang- en sluitwerk bekt toch een stuk lekkerder dan hangwerk en sluitwerk. Bovendien kunnen die twee helemaal niet zonder elkaar, want op iedere deur en op ieder raam komen ze elkaar toch weer tegen.

Of de twee ooit weer samenkomen lijkt dus vooral af te hangen van hangwerk, die liever niet op de zaken vooruit wil lopen: ‘Ik sluit niets uit. Dat hangt van veel zaken af. Maar ik wil nu eerst positief naar de toekomst kijken. Zonder minnetje en zonder sluitwerk aan mijn zijde.

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...