Home / Algemeen / Raad achter herbenoeming burgemeester Loes van der Meijs

Raad achter herbenoeming burgemeester Loes van der Meijs

DOESBURG – De gemeenteraad van Doesburg adviseert de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om Loes van der Meijs- van de Laar te herbenoemen als burgemeester. Hiertoe besloot zij in een besloten raadsvergadering. “Ik vind het een eer dat de gemeenteraad heeft besloten mij aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester van Doesburg. Ik heb Doesburg en haar inwoners in mijn hart gesloten. Met veel plezier zet ik mij de komende 6 jaar weer in voor deze prachtige en dynamische gemeente”, aldus Van der Meijs.
Loes van der Meijs is burgemeester van Doesburg sinds 2015. Haar ambtstermijn verstrijkt per 18 december van dit jaar. Zij had eerder al aangegeven graag aan te blijven als burgemeester van de Hanzestad. De herbenoeming geldt weer voor een periode van zes jaar. Nu de gemeenteraad instemt met de herbenoeming, wordt het aanbevelingsbesluit toegezonden aan de Commissaris van de Koning. Hij stuurt dit met zijn advies door naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De minister van BZK beslist over de herbenoeming. In dat geval zal de burgemeester eind dit jaar bij Koninklijk Besluit worden herbenoemd

Foto: Robbin van Turnhout fotografie

Lees ook

Klimaatburgemeester gezocht voor Rheden

GEM. RHEDEN – Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.