Home / Algemeen / Open Imkerijdag in Doesburg

Open Imkerijdag in Doesburg

DOESBURG – Imkersvereniging Doesburg stelt zaterdag 10 juli de bijenstand aan de Panovenweg 2 open voor publiek. Tussen 10.00 en 16.00 uur vertellen de imkers graag over het leven van de bij. “Hun wel en wee gaat ons aan het hart, vooral nu overduidelijk is dat ze in hun bestaan bedreigd worden en daarmee indirect ook onze voedselvoorziening gevaar loopt”, aldus de imkers. Wie meer wil weten over deze nuttiger diertjes en eens een bijenvolk van dichtbij wil bekijken, is welkom. Kinderen kunnen het bijenspel spelen en een kruidenspeurtocht doen. Naast de bijenstand is de Doesburgse Bijenweide, vol met bloeiende bloemen. Hier is extra aandacht voor bloemen en insecten. De toegang is gratis. Er is koffie en thee met een honingkoekje, voor de kinderen is er limonade.

Lees ook

Vrouwen van Nu aan de koffie

ANGERLO – De dames van Vrouwen van Nu Angerlo konden op woensdag 7 juli weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.