Home / Algemeen / Nominaties welkom voor Snappenburg de Vriesprijs

Nominaties welkom voor Snappenburg de Vriesprijs

DOESBURG – Het is tot 1 augustus mogelijk een pand te nomineren voor de Snappenburg de Vriesprijs. Deze prijs wordt sinds 1995 jaarlijks toegekend aan een pand uit de binnenstad van Doesburg waaraan bijzonder herstel is uitgevoerd. De prijs wordt tijdens de Open Monumentendag, dit jaar op zaterdag 11 september, overhandigd aan de eigenaar van het winnende pand en bestaat uit een kleine bronzen plaquette voor de voorgevel, een oorkonde en gravure van oud Doesburg.

Er is wel een aantal criteria waaraan een pand moet voldoen om in aanraking te komen voor de prijs. Het object heeft tijd, geld en opoffering gevraagd. De resultaten zijn vanaf de openbare weg zichtbaar, of zijn toegankelijk voor publiek. De werkzaamheden zijn onverplicht verricht. De omvang van toevoegingen en / of verbeteringen doet niet ter zake. Het resultaat is verrassend en draagt bij aan de verrijking van de stad Doesburg. Het gaat om objecten die tussen juni 2020 en juni 2021 zijn gerealiseerd.
Iedereen die een pand weet dat voor een nominatie in aanmerking komt, kan dat met onderbouwing van de voordracht opgeven aan het bestuur van de Monumentenvereniging, liefst via info@monumentenverenigingdoesburg.nl of schriftelijk bij secretaris Paul le Blanc, Gasthuisstraat 6, 6981 CS Doesburg.
Een jury, bestaande uit drie bestuursleden van de Monumentenvereniging, kiest uit de nominaties een pand voor de Snappenburg de Vries-prijs.

Lees ook

Klimaatburgemeester gezocht voor Rheden

GEM. RHEDEN – Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.