Home / Algemeen / Meedenken over sport in de gemeente Bronckhorst

Meedenken over sport in de gemeente Bronckhorst

GEM.BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst wil dat sporten, bewegen, mentaal en fysiek fit blijven voor iedereen mogelijk is en blijft. Daarom is een conceptbeweeg- en sportakkoord opgesteld. Op 19 juli om 20.00 uur wordt onder leiding van Achterhoek in Beweging een bijeenkomst in het gemeentehuis gehouden om dit conceptakkoord met clubs, verenigingen en sporters te bespreken.

Op basis van de inspiratieavonden van afgelopen april is een conceptbeweeg- en sportakkoord gemaakt. Het conceptakkoord is te vinden op www.bronckhorst.nl/sportagenda. Tijdens de bijeenkomst wordt het akkoord verder uitgewerkt en zo nodig aangescherpt. Het is een concept, dus nog niet in beton gegoten, maar een eerste aanzet van waaruit verder gewerkt wordt. Het conceptakkoord bevat drie deelakkoorden, waarin de inhoudelijke opbrengsten van de inspiratieavonden zijn verwerkt. Het is de bedoeling dat op 19 juli per deelakkoord één à twee haalbare doelen worden omschreven voor 2022-2023.

Tijdens de bijeenkomst op 19 juli worden ook leden geworven voor een nieuw in te stellen stuurgroep. Deze stuurgroep is belangrijk, omdat zij het sportakkoord bewaakt en hieraan richting geeft. Tijdens de bijeenkomst hoort men meer over het hoe en waarom van de stuurgroep en kan men besluiten hierin wellicht zitting te nemen.
Op 19 juli wordt input opgehaald om het akkoord af te kunnen maken. Dat betekent dat het gesprek wordt aangegaan op basis van de conceptversie die er nu ligt. De verwerking daarvan vindt plaats in de zomermaanden. In september is naar verwachting de afronding met een feestelijke ondertekening.
Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.bronckhorst.nl/.lokaalsportakkoord.

Lees ook

Klimaatburgemeester gezocht voor Rheden

GEM. RHEDEN – Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.