Home / Algemeen / Mantelzorgcafé in Velp

Mantelzorgcafé in Velp

VELP – Met het thema ´Dementie en bewegen´ wordt er op donderdag 15 juli weer een mantelzorgcafé gehouden in ’t Prieelaan de Graaf Ottostraat 30d in Velp. De avond wordt geleid door Muriel de Hoop, activiteitenbegeleider en bewegingsagoog bij Innoforte. Het mantelzorgcafé is van 19.30 uur tot 21.30 uur en is gratis te bezoeken.

Uit onderzoek is gebleken dat bewegen voor íeder mens, van welke leeftijd dan ook, gezond is. Voor mensen die dementie hebben, is bewegen niet alleen voor het lijf maar ook voor de hersenen van belang. Bewegen stimuleert namelijk hersenactiviteit. Maar wat is bewegen? Is bewegen topsport of is een wandeling of zelfs dat kopje koffie zetten, al toereikend? Op deze vragen krijgen deelnemers aan het mantelzorgcafé deze avond antwoord.

Wie thuis de zorg heeft voor iemand met dementie of chronische ziekte, kan een steuntje in de rug goed gebruiken. Het Mantelzorgcafé biedt dit. Hier komen mensen die in vergelijkbare omstandigheden zijn, in een ontspannen sfeer samen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het mantelzorgcafé bij Meldpunt Vrijwillige Thuishulp via tel. 026-3707070 van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur of via e-mail info@mvtrheden.nl. Aanmelden kan ook bij ’t Prieel, tel. 06-83697204, op maandag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 16.30 of via e-mail dagbehandeling@innoforte.info.

Lees ook

Klimaatburgemeester gezocht voor Rheden

GEM. RHEDEN – Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.