Home / Cultuur / Jeugdtekeningen in Tuin van Sjef

Jeugdtekeningen in Tuin van Sjef

VELP – De Tuin van Sjef in Velp heeft de poorten weer geopend. Sjef van der Molen (1945-2014), aan wie de Tuin van Sjef zijn naam te danken heeft, was niet alleen een allesweter op het gebied van planten en dieren, maar ook een begenadigd kunstenaar. Een deel van zijn kunstwerken is gemeentelijk bezit, maar die zijn nu tijdelijk te zien in de ontvangstruimte van de tuin.
Naast deze kunstwerken heeft Sjef ook in zijn jeugd, van zijn 5e tot 20e levensjaar, veel tekeningen gemaakt. Gelukkig zijn veel hiervan bewaard gebleven en van data voorzien. Tijdens de coronatijd zijn 120 van Sjefs jeugdtekening geselecteerd op thema om in te lijsten. Deze prachtige selectie jeugdtekeningen, die nooit eerder is vertoond, laat duidelijk de ontwikkeling zien van Sjef als aankomend kunstenaar en amateurbioloog.
Op diverse zondagmiddagen zijn de tekeningen te bewonderen. Op de website staan de actuele data. Het bezoek kan gecombineerd worden met een rondleiding door de tuin. Bel of mail voor het maken van een afspraak voor het bekijken van de tentoonstelling en/of een rondleiding door de tuin met tel. 06-28937906 of mail info@detuinvansjef.nl.

Lees ook

Klimaatburgemeester gezocht voor Rheden

GEM. RHEDEN – Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.